Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Crooks & Straights - Country western priča iz Rijeke

Crooks & Straights - Country western priča iz RijekeCountry grupa “Crooks & Straights” iz Rijeke je utemeljena u listopadu 1999. godine. Diskografski je debitirala i to na međunarodnoj sceni, na CD-u “International Country Music Sampler” u listopadu 2002. godine, u izdanju neovisne diskografske kuće “Comstock Records” iz Fountain Hillsa, Arizona, SAD. Time je postala prvi izvođač iz Hrvatske čiji je materijal izdala, promovirala i distribuirala jedna američka diskografska kuća. “Crooks & Straights” su nakon toga objavili i dva albuma za hrvatsko tržište u izdanju diskografske kuće “Dancing Bear” iz Zagreba. Prvi je izašao u lipnju 2005. godine pod naslovom “So Little Left To Say”, a drugi u svibnju 2007. godine pod naslovom “Just One Thing”.

„Just One Thing“, drugi album country grupe „Crooks & Straights“ iz Rijeke je po glazbenoj orijentaciji sličan njihovom prethodnom izdanju. To znači da je grupa u svom izrazu ostala vjerna western swingu i honky tonku. No, u odnosu na prvi album, na drugom nosaču zvuka postoji pomak k autorskim radovima koji su ovaj put u većini u odnosu na vlastite obrade poznatih standarda.

Na albumu, koji je snimljen u „Railway Junction“ studiju u Rijeci, je nastupio i određen broj gostiju. Od onih koje svakako treba spomenuti su Ivona Maričić iz grupe „E.N.I.“ u pjesmi „Is She Right“, Alba Nacinovich u pjesmi „Sliding Down“ i Meri Trošelj u pjesmi „Don’t Count on Me“ kao solo vokali te Antonio Coni iz londonske grupe „No.9“ na akustičnoj ritam gitari, Damir Halilić – Hal na akustičnoj solo gitari i Tomi Grašo iz Sydneya na pedal steelu.

“Crooks & Straights” su svoj najveći dosadašnji uspjeh postigli na 23. europskom natjecanju country glazbe, “Picnic Country - Europa Contest” održanom u Mrągowu u Poljskoj od 23. do 25. srpnja 2004. godine. U konkurenciji country grupa iz čitave Europe su osvojili prvo mjesto te tako, službeno ili neslužbeno, postali najbolji europski country sastav za sezonu 2004./05. Inače, “Picnic Country – Europa Contest” je međunarodni festival s dugom tradicijom. Održava se svake godine i krajem 90-tih je prerastao u svojevrsnu Euroviziju europske country glazbe.

“Crooks & Straights” su nastupali po klubovima i festivalima širom Europe, od Italije i Njemačke do Litve. Prvi slijedeći veliki međunarodni koncert im je na najvećem skandinavskom country festivalu, u Silkeborgu, u Danskoj, čiji je organizator “Scandinavian Country Club” (www.sccdk.com). U pitanju je jedan od najuglednijih europskih country festivala koji godinama okuplja najveća imena tog glazbenog žanra, kako iz Europe, tako i iz Sjedinjenih Američkih Država.

Grupa je nedavno uspostavila suradnju s engleskom menadžerskom agencijom “Sylvan Entertainments” (www.sylvanentertainments.com) za nastupe na britanskoj i irskoj sceni, a odnedavno se u prodaji nalazi njihov novi album pod nazivom “Just One Thing” (Dancing Bear, 2007.).

Crooks & Straights su: Robert Bradičić, Damir Matković, Sandra Mladenić, Joško Serdarević, Mladen Srića i Nataša Veljak.

Diskografija:
International Country Music Sampler (Comstock Records, 2002.)
So Little Left To Say (Dancing Bear / Zeta Records, 2005.)
Just One Thing (Dancing Bear, 2007.)

Link: Crooksandstraights.net

Mate Bogut

Objavljeno 22.06.2007.

Vremeplov

Nije potrebno određivati - rock pjevačica, blues pjevačica, pop pjevačica, etno, jazz, klasična. Sve je to glazba. Moje pjesme sadrže elemente rocka, popa, klasike i jazza. Ja sam sve to.
Josipa Lisac