Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Damir Halilović Hal Nad Urom!

Damir Halilović Hal Nad Urom!U subotu 11.01.2014. s velikom radošću najavljujemo gostovanje Damira Halilovića Hala, jednog od najvećih gitarističkih virtuoza sa ovog područja, u riječkom klubu Nad Urom.

Nakon duže diskografske pauze, Hal je napokon objavio svoj peti, dugoočekivani album ’Mare Nostrum’. Album je sniman u Londonu tijekom rujna 2012. godine, a Hal ga je snimio uz pomoć producenta B.J. Colea te tonskog snimatelja Stevea Honesta, koji su surađivali s imenima kao što su Elton John, R.E.M., Depeche Mode, Roger Waters, Björk, David Gilmour, The Stranglers, Cat Stevens, Oasis, Uriah Heep, Joan Armatrading, The Verve, Sting, Marc Bolan i mnogim drugima, što je za Hala bilo izuzetno iskustvo.

Tijekom proteklog desetljeća Hal je snimio četiri kritički hvaljena albuma u Hrvatskoj i inozemstvu. Skladbe s dvostrukog albuma prvijenca Gemini našle su se na američkim, australskim i europskim top ljestvicama nakon čega su uslijedile inozemne turneje.

Drugi album Ocean Hal je snimio u Bologni čiju je produkciju potpisao jedan od najvećih imena suvremene akustične gitare Franco Morone. S trećeg albuma Infinity skladba Speak To Me osvojila je Porin za najbolju žensku interpretaciju (Meri Trošelj). Četvrti, trostruki album Trilogy Hal je snimio diljem svijeta (SAD, Europa) s velikim imenima blues i jazz scene.

Dosad je nastupao u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, a o njegovoj veličini dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel.

Hal je ujedno i organizator Hal’s All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, a i umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala te zajedno s Denijem Šesnićem uređuje program Baška International Guitar Festivala.

Među skladateljima koji su najviše utjecali na Hala svakakvo vrlo značajno mjesto zauzimaju brazilski kompozitor Heitor Villa Lobos, paragvajski gitarist i skladatelj Augustin Barrios i španjolski ”otac suvremene klasične gitare” Francisco Tarrega. Slijedeći njihov odnos prema tradicijskoj i ostaloj glazbi kao i interpretativnu odnosnu tehničku inovativnost nastao je album Mare Nostrum.

Nastup počinje u 21:00, a ulaz je naravno besplatan.

Objavljeno 09.01.2014.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com