Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Damir Halilović Hal Nad Urom!

Damir Halilović Hal Nad Urom!U subotu 11.01.2014. s velikom radošću najavljujemo gostovanje Damira Halilovića Hala, jednog od najvećih gitarističkih virtuoza sa ovog područja, u riječkom klubu Nad Urom.

Nakon duže diskografske pauze, Hal je napokon objavio svoj peti, dugoočekivani album ’Mare Nostrum’. Album je sniman u Londonu tijekom rujna 2012. godine, a Hal ga je snimio uz pomoć producenta B.J. Colea te tonskog snimatelja Stevea Honesta, koji su surađivali s imenima kao što su Elton John, R.E.M., Depeche Mode, Roger Waters, Björk, David Gilmour, The Stranglers, Cat Stevens, Oasis, Uriah Heep, Joan Armatrading, The Verve, Sting, Marc Bolan i mnogim drugima, što je za Hala bilo izuzetno iskustvo.

Tijekom proteklog desetljeća Hal je snimio četiri kritički hvaljena albuma u Hrvatskoj i inozemstvu. Skladbe s dvostrukog albuma prvijenca Gemini našle su se na američkim, australskim i europskim top ljestvicama nakon čega su uslijedile inozemne turneje.

Drugi album Ocean Hal je snimio u Bologni čiju je produkciju potpisao jedan od najvećih imena suvremene akustične gitare Franco Morone. S trećeg albuma Infinity skladba Speak To Me osvojila je Porin za najbolju žensku interpretaciju (Meri Trošelj). Četvrti, trostruki album Trilogy Hal je snimio diljem svijeta (SAD, Europa) s velikim imenima blues i jazz scene.

Dosad je nastupao u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, a o njegovoj veličini dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel.

Hal je ujedno i organizator Hal’s All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, a i umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala te zajedno s Denijem Šesnićem uređuje program Baška International Guitar Festivala.

Među skladateljima koji su najviše utjecali na Hala svakakvo vrlo značajno mjesto zauzimaju brazilski kompozitor Heitor Villa Lobos, paragvajski gitarist i skladatelj Augustin Barrios i španjolski ”otac suvremene klasične gitare” Francisco Tarrega. Slijedeći njihov odnos prema tradicijskoj i ostaloj glazbi kao i interpretativnu odnosnu tehničku inovativnost nastao je album Mare Nostrum.

Nastup počinje u 21:00, a ulaz je naravno besplatan.

Objavljeno 09.01.2014.

Vremeplov

Moj je cilj biti jedno s glazbom. Svoj sam život posvetio toj umjetnosti.
Jimi Hendrix