Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Damir Imamović premijerno u Rijeci!

Damir Imamović premijerno u Rijeci!Damira Imamovića s pravom nazivaju ”Kraljem sevdaha i revolucionarom ovog žanra, redizajnerom balkanskog blusea”. (Foto: A. Zrno)

Svestrani sarajevski pjevač, glazbenik rodom iz poznate sevdaške obitelji, karizmatičan je performer i neumorni inovator u pronalaženju originalnih načina stapanja bogate prošlosti sevdaha s budućnošću koja se širi i osnažuje.

Imamović premijerno dolazi u Rijeku u formi trija, kojeg osim njega čine i Žiga Golob na kontrabasu i Derya Türkan na kemencheu.

Ulaznice su u prodaji i to po cijeni od 15€, a ukoliko ih ostane na dan koncerta cijena će iznositi 20€. Prodajna mjesta su sustav mojekarte.hr, Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija i New Sound (Matulji).

Damir Imamović je sa svojim mnogobrojnim projektima gostovao u Kini, Meksiku, diljem Europe i SAD-a, u prestižnim prostorima poput The Kennedy Center (Washington DC), Concertgebouw (Amsterdam), Kolarac (Beograd), Centre Pompidou (Pariz)..., uz njegov rad snimljen je i dokumentarni film ”Sevdah” Marine Andree-Škop (DIM, 2009.), a on sam napisao je i knjigu ”Sevdah”- prvu povijest žanra (Vrijeme, 2016). Vrlo je aktivan i kao predavač tradicionalne glazbe. Njegova zanatska strana urodila je projektom po imenu ”SevdahLab”– putujućim laboratorijom sevdaha, kojim Damir izlaže povijest i estetiku ove tradicionalne
umjetnosti. SevdahLab predavanja i radionice održavaju se na prestižnim fakultetima,
muzičkim institutima i drugim prostorima u Europi i Americi.

Od 2005. Damir nastupa sa svojim triom, kvartetom ”Sevdah Takht”, kao i u prigodnim projektima s Vlatkom Stefanovskim, Tamarom Obrovac, Jelenom Popržan, Jadrankom Stojaković, Natsuki Kido, Draganom Dautovskim, Bojanom Zulfikarpašićem, Bacharom Khalifeom, Ericom Vloeimansom i mnogim drugima.

Snimio je šest albuma za Glitterbeat Records i Wrasse Records te je surađivao s
producentima poput Chrisa Eckmana i Joea Boyda.

Njegov Posljednji album ”Singer of Tales” iz 2020., snimljen je u suradnji sa producentima Joeom Boydom (Nick Drake, R.E.M., Fairport Convention) i Andreom Goertler, pod redateljskom palicom Grammyem proslavljenog Jerrya Boysa (Buena Vista Social Club, Ali Farka Touré) u izdanju Wrasse Recordsa.

Kombinacija njegovog moćnog i okretnog pjevanja uz pratnju gudačkih instrumenta na albumu stvaraju zavodljiv i originalan akustični zvuk. Inspiraciju za album pronašao je u
istoimenoj knjizi harvardskog etnografa Alberta Lorda o putovanjima njegova mentora Balkanom u 30-im godinama 20. st.

U tim istraživanjima spominju se narodne pjesme koje sežu još iz vremena Homerove Ilijade.
Program je djelomično sufinanciran od strane Zaklade Kultura nova, Grada Rijeka - odjela za kulturu i Ministarstva kulture i medija RH.

Objavljeno 12.01.2023.

Vremeplov

Istina je ono što su mi govorili kad sam počinjao - da mediokritet vrlo, vrlo aktivno vuče dole i pokušava da te slomi, da te zadrži da dijelite učmalost - jer svaki put kad netko u nečemu uspije, on ujedno dokaže koliko su neki drugi ljudi bijedni i nesposobni u onome što rade.
Marko Šelić Marčelo