Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Darko Jurković (Charlie) Trio - Jazz na kvadrat

Darko Jurković (Charlie) Trio - Jazz na kvadratDarko Jurković rođen je 20. travnja 1965. godine u Rijeci. Nižu glazbenu školu Ivan Matetić Ronjgov završio je 1977. godine na odjelu za violinu. Gitaru je počeo svirati kao samouk sa šesnaest godina, a jazzom se počeo baviti u svojoj osamnaestoj, da bi već nakon par godina prešao na posebnu tehniku sviranja gitare poznatu pod nazivom ”two hand tapping”, po uzoru na američkog gitaristu Stanleya Jordana.

1989. godine upisuje se na jazz odsjek Glazbene akademije u Grazu. Diplomirao je 1997. godine i stekao zvanje magistra jazz glazbe. Aktivan je u brojnim malim jazz sastavima u kojima surađuje s domaćim i stranim glazbenicima. Zbog mogućnosti što mu pruža njegova osebujna tehnika sviranja često nastupa sam ili u duu s pijanistima (Emil Spanyi, Gino Comisso). Često je nastupao na riječkom “Jazz Time” festivalu (duo s Josipom Pandurom i Emilom Spanyiem, u kvartetu s Lacknerom, Zimmermannom i Stanojkovskim, u triu s Barakovićem i Levačićem u selekciji Boška Petrovića).

Dvaput je osvojio “Status” hrvatsku strukovnu nagradu kao najbolji jazz gitarist (2000, 2004). Nakon debi CD-a “My Contribution” snimio je dva albuma kao član kvarteta Sensitive, ali i nekoliko albuma s internacionalnim sastavom Europlane Orchestra. Svira često u malim sastavima i solo a na repertoaru mu se nalaze autorske skladbe, jazz standardi, filmske melodije i glazba proizašla iz blues tradicije.

Osim po Europi (Italija, Austrija, Njemačka i Češka) svirao je i u Južnoj Americi (Čile i Brazil).

Radanović, Henry
Bas gitarist i kontrabasist Henry Radanović rođen je u Rijeci 28 .5. 1966. Nakon završene osnovne glazbene škole svira u riječkim pop-rock bendovima. Godine 1990.. s Elvisom Stanićem osniva Elvis Stanić Group s kojim osvaja i nekoliko Porina. S tim je sastavom svirao diljem Hrvatske ,Slovenije i Italije. Surađuje s najpoznatijim hrvatskim jazz glazbenicima s kojima uskoro dovršava i svoj samostalni CD. Dobitnik je nagrade Status 2002., 2003. i 2004 za jazz i pop-rock glazbu. Studijski je glazbenik i član novih orkestara na Porinu, Zadarfestu, Radijskom festivalu i drugom glazbenim priredbama. U novije vrijeme svira i kontrabas, a bavi se i pedagoškim radom.

Levačić, Kruno
Bubnjar i skladatelj Kruno Levačić rođen je 1957. u Zagrebu, gdje je završio gimnaziju. Samouk je bubnjar, vrsni pedagog, te autor udžbenika bubnjarskih tehnika. Svestran je glazbenik i čest gost međunarodne jazz scene u Europi. Nastupao je s glazbenicima kao što su Lee Konitz, Sam Rivers, Michael Haupol, Allan Praskin, Peter Herbert, Sam Rivers, David Friedman, Kenny Garrett, Charlie Mariano, Duško Gojković, Gainni Basso, Ferenz Snatberger, Mulgrew Miller, Ron Ringwood i drugima. Traženi je studijski glazbenik kako u zemlji tako i u inozemstvu. Više godina djelovao je u K?lnu. Stalni je član sastava Tamare Obrovac, kao i Boilers Quarteta s kojim je objavio kompakt diskove ”Some Blues”, ”Abstract Lights” i ”St. Miles Infirmary”, u suradnji s Boškom Petrovićem, te Boilers All Starsa s kojim je snimio album ”That’s It”. Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u 1997. i najboljeg jazz i rock bubnjara u 1998.

N/A

Objavljeno 27.05.2007.

Vremeplov

Peace!
John Lennon