Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Darko Rundek oduševio Riječane!

Darko Rundek oduševio Riječane!U subotu 28.08.2010. oko 21:00 održao se koncert Rundek Cargo Tria. Zbog kiše, nastup je premješten s Trsatske gradine u HKD na Sušaku.

Mali prostor HKDa nije bio dovoljan za sve Rundekove obožavatelje, pa su neki stajali sa strane i uživali u zvukovima violine, gitare, klavijatura, harmonike i dubokog glasa Darka Rundeka.

Ostatak Tria sastoji se od švicarske violinistice Isabel, koja je cijelu večer imala tehničkih poteškoća, te se ukupni dojam malo pokvario njezinim konstantnim mahanjem tehničaru. No, većina je mislila kako su joj geste simpatične, te joj ih nisu zamjerili. Na klavijaturama, harmonici i improviziranim udaraljkama bio je Dušan Vranić, koji se na nekim pjesmama pridružio frontmenu i na vokalu.

Već od prve izvedbe reakcije publike bile su fenomenalne. Još nikada nisam vidjela toliko oduševljenja i povika u HKDu kao jučer. Pjesme koje su po meni izazvale opće „ludilo“ bile su: „Ruke“, „Apokalipso“ i „Makedo“. Slušatelji su ustajali iz svojih udobnih stolica i mahnito plesali. U tom trenutku, tih dva sata svirke, nije bilo bitno jeste li mladi ili stari.

Svi su uživali; što je i sam Darko primijetio, te je uspostavio nevjerojatnu interakciju s ljudima koji su ga došli slušati. Razgovor se razvio do te mjere da su umjetnici na pozornici dobivali odgovore na svoja pitanja

Gdje god bih pogledala, vidjela bih nasmiješena lica u „blaženom“ stanju, koja uživaju u vrhunskoj glazbi. Stoga ne čudi da je bio tražen i bis.

Rundek Cargo Trio izveo je još nekoliko pjesama, a jedna od njih je i „Senor“.

Polako smo došli do kraja koncerta, a iako je dugo trajao, nama nije bilo dovoljno. Jedini zaključak večeri koji mogu dati je taj da je Darko Rundek kao vino. Što je stariji, to su mu izvedbe u živo i glazba bolje.

Ivana Prica

Objavljeno 30.08.2010.

Vremeplov

CD-i... Potpuno korporativni proizvod. izgledaju prejeftino i bez duše, ne mirišu na ništa.
Evan Dando (Lemonheads)