Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Darkwood Dub - tražila se karta više

Darkwood Dub - tražila se karta višeRiječima „Dobra večer Rijeko. Priđite.“ Dejan Vučetić sinoć je započeo koncert legendarne beogradske grupe- Darkwood Duba.

Prepuni Stereo pokrenuo se kao hipnotiziran uspješnicama ovog benda, dok je Dejanov glas savršeno izvodio psihodelične lyricse u pjesmama poput „Stvarnosti“ (-„Stvarnost/čudnija od sna/ništa nije kao što izgleda.../bežim kroz okno, izdrži još malo, čekaj me tamo, Kilimanjaro.“), ali i pružao dozu humora kroz „Robota“ (-„vežba iz motorike može da te pokrene… seti se instrukcij, vežba iz motorike, slobodan si robote.“).

Kada su se njegov neuobičajeni vokal i osebujan ples upotpunili zvukovima gitare (Bojan Drobac), basa (Milorad Ristić), bubnjeva i perkusija (Lav Bratuša), te klavijatura (Vasil Hadžimanov) uspjeh je bio zagarantiran; što se pokazalo i u Stereu.

Iako je karta bila osamdeset kuna, činilo se da se sva riječka alternativa pojavila na koncertu srpskih veterana, koji ne dopuštaju predah niti na trenutak, već mješavinom duba, elektronike i eksperimental glazbe drže publiku u transu i pokretu.

Kroz „Šećer“ i „U pustinji“se pokazalo koliko dobro fanovi znaju tekstove i prate sve veće uspjehe Darkwood Duba.

Unatoč činjenici da imaju šest albuma, većina pjesama bila je sa zadnjeg albuma- ”Jedinstvo”; za koji se može reći da je njihovo remek-djelo.

Nakon dva sata svirke i dva bisa bend se povukao s pozornice, te ostavio slušatelje u izvrsnom raspoloženju, zadovoljne jer su imali priliku čuti originalne zvukove energičnih nam susjeda.

Nakon sinoćnjeg spektakla jasno je da će ovaj bend uvijek biti dobrodošao u Rijeci, te da će se tražiti karta više.

Ivana Prica

Objavljeno 07.03.2010.

Vremeplov

Kada samog sebe okriviš možeš nešto naučiti. Ako kriviš nekog drugoga, ništa ne učiš, zato što nije tvoja greška, njegova je.
Joe Strummer