Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dašak svijeta u Rijeci!

Dašak svijeta u Rijeci!Nakon što je prošli tjedan Stereo ugostio Jucifer, ovu srijedu bio je domaćin još jednom odličnom i aktualnom bendu. Radi se o britansko-španjolskom indie-rock bendu Crystal Fighters. Osim njih nastupili su i Senzorzi iz Rijeke.

Senzorzi su zasigurno najmoderniji riječki bend koji svojim glazbenim izričajem ne zaostaje svjetskim trendovima. U više od pola sata svirke odsvirali su sve što trenutno imaju na raspolaganju, možda na momente zvuče monotono, ali usprkos tome rijetki su ostali ravnodušni prema njihovom nastupu.

Crysatal Fighters je peteročlani bend osnovan 2007. Godine u Navarri, a prvi album izdali su 2010. Godine. Album se zove ’’Star Of Love’’ i upravo je on činio okosnicu nastupa u punom Stereu.

Njihove stvari kao što su ’’I Love London’’ i ljetna ’’Plage’’ rasplesale su sve prisutne i pritom pokazale kako to zvuči i izgleda kada nastupa bend koji je trenutno popularan na svijetskoj indie sceni, što je prava rijetkost u našim krajevima. U svojoj glazbi Crystal Fighters kombiniraju tradicionalne baskijske insrtrumente i melodije s modernim britanskim, elektro zvukovima.

Singl ’’In The Summer’’ i posljednja ’’At The Home’’ ostavili su sve bez riječi, a jedino što je ostalo je bilo pozvati bend na bis. Bend se vratio i u odličnoj atmosferi odsvirao još jednu stvar.

Iako je koncert održan u srijedu riječka publika je prepoznala kvalitetu ovog koncerta i došla u velikom broju što je samo još jedan od dokaza da Rijeka živi za modernu i kvalitetnu glazbu. Koncert Crystal Fightersa bio je sigurno klupski koncert godine u Rijeci.

Miran Milić

Objavljeno 03.06.2011.

Vremeplov

Ne trebam drogu da bi učinio svoj život tragičnim.
Eddie Wedder (Pearl Jam)