Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Diskurz predstavlja Novu stvarnost

Diskurz predstavlja Novu stvarnostJedno od najjačih imena domaćeg undergrounda, riječki trojac Diskurz u subotu, 16.4.2011. u 19:00 svojim će sugrađanima predstaviti drugi studijski album ’’Nova stvarnost’’.

Prije dvije godine, Bojan, Ritoša i Žiko objavili su debi album ’’U protivnom’’ koji je pobrao hvalospjeve domaćih kritičara, a u Jutarnjem listu proglašen je i albumom godine. Struku i publiku, osim sjajnim albumom, oborili su stavom, žestinom, mladošću i energijom.

Kvalitetu je prepoznala i ekipa iz američkog indie/rock labela Todo Destruido koji su na 7-inčnom vinilu objavili 4 pjesme s albuma.

’’Nova stvarnost’’ donosi 11 novih pjesama koje imaju svoju krivulju od početka do kraja albuma, a najavio ga je singl ’’Jedini’’.

Produkciju potpisuju Boris Rakamarić i Bojan Bajić, koji su se poslužili nesvakidašnjim metodama usnimavanja i mixanja ne bi li što vjernije prenijeli zvuk benda.

Album je prvo na mastering poslan u Milano, no nezadovoljni rezultatom, dečki su taj dio posla prepustili Bojanu koji je, na sveopće zadovoljstvo ostatka benda, uspio postići zadovoljavajući rezultat.

U konačnici, ’’Nova stvarnost’’ dobila je svoju posebnu dimenziju i dostojno preuzima ’’teret drugog albuma’’, nakon brojnih pohvala prvijenca ’’U protivnom’’.

Kako su na Diskurz utjecali vanjski i unutarnji faktori, što ih je inspiriralo i kako su sve te spoznaje pretočili u novu adrenalinsku glazbenu priču, provjerite ovu subotu, 16.4.2011. u 19 sati u Dallas Music Shopu u Rijeci gdje će bend zajedno sa svojim obožavateljima i kolegama sa glazbene scene premijerno preslušavati novi uradak.

Objavljeno 15.04.2011.

Vremeplov

U redu je odrasti ako ne ostariš. Sthvatio sam to još kao klinac.
Jarvis Cocker (Pulp)