Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Diskurz - Sjajan novi punk bend

Diskurz - Sjajan novi punk bendMlađahni riječki punkeri, grupa Diskurz, ovih su dana zgotovili i počeli DIY metodama distribuirati njihov prvi demo album jednostavno nazvan samim imenom benda. Jedan primjerak je stigao i na adresu naše redakcije, a da su ozbiljni u svojim nakanama svjedoči i zgodna fora. Naime, kada izvadite CD iz omota ispadne vam naljepnica s imenom benda. Za svaki slučaj ako postanete fan.

Sama glazbe ovog trojca naslanja se na tradicijsko naslijeđe stare punk škole koju su na ovom prostorima započeli Termiti i Parafi, te u susjednoj Sloveniji Pankrti. Dakle distorzirane gitare, treblasti bas i suhi bubanj s puno rolova na dobošu tvore prepoznatljivu kulisu za istaknuti vokal što izvikuje njihove poruke svijetu. Tekstovi su sasvim solidni, dapače nisu šablonizirani kako je to čest slučaj kod ”tradiocinalni” punk skupina, već ostavljaju dojam proživljenog bunta i zdravorazumskog gnjeva spram društva u kome odrastaju. Za one nešto starije tag glasi da Diskurz nastavljaju putem kojim su svojedobno glavinjali YARS-i i 7 Nedvojbenih.

U svakom slučaju, Rijeka je dobila sjajan punk bend u 2007. godini. A to, vjerujte mi na riječ, nije ”mačji kašalj”, niti poza aktera dijela subkulturne gradske ekipe. Da skratim priču, Diskurz možete iščitati kao odlične učenike dobre stare punk škole. Posjetite in na Myspace.com/diskurzrijeka stranici.

Marko Belić

Objavljeno 12.12.2007.

Vremeplov

Da... pjevam. Ali ne vidim sebe kao pjevača.
Graham Coxon