Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Distune i Stonerizacija vam predstavljaju:Cojones, Lost Lucid, Daliborovo Granje!

Distune i Stonerizacija vam predstavljaju:Cojones, Lost Lucid, Daliborovo Granje! Zajedničkim snagama u petak 11.11.2016. u Klubu ispod Beertije slijevati će opasni i tvrdi riffovi u svim oblicima.Zagrebački Cojonesi dolaze promovirati tek izašli,a već hvaljeni album „Resonate“ s kojim dečki samo nadograđuju svoja dosašanja izdana.

Osim njih tu su i domaći prvoborci kad je u pitanju psihodelic stoner pravac,Lost Lucid, a pred riječku publiku po prvi put nastupiti će i Daliborovo granje.

Cojones
Muzika s mudima, stvarno?! Da; ime govori više od riječi , jer ova fantastična četvorka, ima samo jedan cilj kad se popne na stage: prelomiti slušatelje bijesomučnom bukom koja postepneno prerasta iz heavy stonera u ubojiti rock ‘n’ roll. Mnogi bi rekli da su plod miksanja Witchrafta i Sabbatha sa Melvinsima i Kyussom i ne bi pogriješili, ali zapravo su vrlo posebni i autetntični. Konstantnim napadom na vaš sluh, postižu vrlo energično i tehnički vješto, glazbu koja je iako mračna i mistična i na trenutke depresivna vrlo ugodna za slušanje.

A priča o njima počinje prije ravno 10-ak godina. Već nakon samo godinu dana (2007.) izdaju svoj prvi materijal kao split LP sa bendom Umor. Tako su zajedno već iduće godine krenuli na prvu zajedničku europsku turneju, te nastavili sve angažiranije svirati raditi na novim stvarima. Na idućoj zajedničkoj turneji po Europi (2009), promoviraju svoj prvi samostalni album pod nazivom ”Sunrise”. Kulminacija slijedi 2012., kada izdaju svoj drugi album ”Bend to Transcedent”, kojeg i kritika i mediji vrlo dobro prihvaćaju. Već slijedeće godine izdaju live album pod nazivom ”Black Night”, snimljen u Jeni (Njemačka), u sklopu njihove tadašnje europske turneje.

Novi album “Resonate” sniman je u Pleasantville studiju kod Pavla Miholjevića i Jure Ferine, poznatima po suradnji s producentom Daveom Fridmannom, a kritika ga već proglašava albumom godine.Momci ga nakon evropske turneje i zagrebačake promocije dolaze odsvirati i u Rijeci.

Lost Lucid je sletio na Zemlju 2012. godine. Uglavnom trio, ponekad kvartet, često praćen i video projekcijama, svira mješavinu psihodeličnog stoner rocka s mnoštvom improvizacije i efekata.

Dosada se nastupalo od Rijeke do Pakraca, od Splita do Ilirske Bistrice, od plaža do skvotova, a neki od poznatijih događaja bili su Ri Rock festival, Student Day festival, KSET (Čuješ?!), Kastav film festival, Tides of Youth festival (Cres), na Filmskim večerima u Palachu kao pratnja eksperimentalnim filmovima, Noći performansa, i dr. Prvi snimljeni EP pod nazivom ’’Mad Camp’’ izašao je 2015. godine, a u 2016. objavio se i live nastup pod nazivom ’’Stoner Session 2016’’ zabilježen u Palachu koji sadrži 3 potpuno improvizirana ’’jama’’ u trajanju od 80min. Trenutno se planira i ponovni pohod na studio, ali i kraća turneja po Europi.

Daliborovo granje je bend iz Međimurja u postavi bubanj, bas, dvije gitare i flauta. Sviraju psihodeliju u formatu post rocka. Peteročlani sastav je 2015. godine snimio album prvijenac u Garaži u Čakovcu.

Satnica:
22h Lost Lucid
22.45h Daliborovo granje
23.30h Cojones

Upad:30/45kn
Pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, Entrio.hr

Objavljeno 11.11.2016.

Vremeplov

Možda ne vjerujem u samog sebe, ali vjerujem u ono što radim.
Jimmy Page (Led Zeppelin)