Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Distune vam predstavlja večer psihodelije i jazza

Distune vam predstavlja večer psihodelije i jazzaU ponedjeljak, 19.2. od 20:00 na botelu Marina u Rijeci očekuje nas koncert bendova koji vješto kombiniraju psiihodelični rock i power/free jazz stvarajući neraskidivu vezu svih njihovih skladbi, koje se sistematično razvijaju, iz kako nam se na prvi tren može činiti, rigoroznih, repetitivnih i vrtložnih glazbenih obrazaca šaljući obilje spektakularne energije.

(Mađarska)
Trošeći svoje instrumenete do krajnjih granica, JÜ nastoje slušatelja povući iz učmale sadašnjosti prema budućnosti, ako je ikako moguće, na način da zaboravi prošle naviknute obrasce razmišljanja i doživljavanja glazbe koja se upravo sluša. Stoga i njihov cilj nije oživljavanje zlatnoga doba (kasne 60-e i rane 70-e), već činiti to isto na posve drugačiji, moderan način.Tako ih opisuje Zoltán Barotányi, novinar lista Magyar Narancs.

Untoč tome što su naizgled ograničeni striktnom formom svojih kompozicija te disciplinom uokvirenih tonaliteta i ritmova, ovaj kreativni trio ( Ádám Mészáros – gitara; Ernő Hock – bas; András Halmos – bubanj ) svoju glazbu obogaćuje mnoštvom maštovitih inspiracija
Svoj prvi samostalni album, objavljuju u studenom 2014. Godine pod nazivom ’’JÜ Meets Møster’’ u suradnji sa norveškim saksofonistom Kjetilom Møsterom, a početkom 2017. i drugi pod nazivom ‘’Summa’’, oba u izdanju RareNoise Recordsa.

Pored nastupa sa mnogobrojnim mađarskim izvođačima, svakako treba izdvojiti njihovu suradnju sa Johnom Zornom, Eugeneom Chadbourneom, Charlesom Gayleom, Chrisom Potterom, Williamom Parkerom, Hamidom Drakeom, Pameliom Kurstin i Mikolajem Trzaskom.

PE KUN (Krk)

Pretpostavimo li da je glazba samo osjećaj, smatramo da ne postoji razlog trpanja osjećaja u Okvir ili kavez zvan pjesma. Osjećaji i tijek misli bi trebali biti spontani, lucidni i slobodni bez unaprijed određenog plana i programa.Smatramo da bi takva trebala biti i glazba.
Pe Kun predstavlja duboko, improvizirano, psihodelično, glazbeno putovanje osjećajima i mislima.

Cijena ulaznica je 25/40kn, pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio. Napomena: broj ulaznica je limitiran na 70kom.

Objavljeno 09.02.2018.

Vremeplov

Postoji nešto što je mnogo važnije od svake logike - to je mašta.
Alfred Hitchcock