Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DJ Pimp - Boomchakaboom ritmovi jednog lidera

DJ Pimp - Boomchakaboom ritmovi jednog lideraDJ Pimp kaže da hip hop sluša od daleke 1987. godine. Interes za DJ-ingom je pokazao 1988. godine kad počinje scratchati na gramofonu koji je tada imao, a to je bila obična drvena Tosca ruske proizvodnje. Zajedno sa MC Condom-X-om i DJ-R 33 Rock-om 1989. osniva Ugly Leaders, jedan od prvih hrvatskih hip hop bendova, a 1992. objavljuju svoj debi album: ”Channel Is Deep & Beech”, koji je bio prvi hrvatski hip hop album. Drugi album pod nazivom ”Prisoners Of Pain” objavljuju 1994., a iste godine nastupaju sa Public Enemy i Ice-T- om u zagrebačkom Domu sportova.

Pimp se ozbiljnije počeo baviti DJ-ingom 1990. godine kad je nabavio svoje prve profesionalne gramofone. Smatra se da je njegova profesionalna DJ karijera započela 1993., jer je tada počeo profesionalno raditi u klubovima i bio plaćen za to. Između 1995. i 1997. sudjeluje u nekoliko DJ natjecanja, na kojima redovito osvaja mjesta od prvog do trećeg. Najveći uspjeh u DJ nadmetanjima je pobjeda na austrijskom DMC prvenstvu nakon čega je, predstavljao Austriju na svjetskom DMC/DJ prvenstvu.

Godine 1998. DJ Pimp okuplja gotovo čitavu hrvatsku hip hop scenu na kompilaciji ”Hip Hop Generacija 2000”, a isto ponavlja duplim CD-om ”Hip Hop Generacija 2001” koji izlazi 2000. godine. Svoj solo album ”Sex, Dope & Hip Hop” objavljuje 1999. godine, gdje su uz autorske uradke na albumu zastupljene i obrade ”Nečuveno” DJ Pimp Remix 2000” (Let3), te obrada poznatog hita grupe Haustor ”Djevojke u ljetnim haljinama” uz korištenje originalnih samplova. 2000. izlazi posljednji mini LP Ugly Leadersa pod nazivom ”2000”.

Godine 2001. DJ Pimp seli u Zurich gdje vrlo uspješno vrti glazbu u disco klubovima. Tijekom svoje karijere družio se i nastupao s nekim od najvećih hip hop & r’n’b zvijezda kao što su Redman, Method Man (Wu-Tang Clan), Gang Starr, Afrika Bambaataa, Kevin Lyttle, Nelly, Snoop Dogg i De La Soul.

Na poziv DJ Latin Prince-a 2004. pristupa jednom od najjačih USA DJ kolektiva ”The Bumsquad DJ’s”. Godinu dana nakon toga, zajedno s DJ Phat Phillie-jem u Hrvatsku dovodi DJ Latin Princea koji je od tada veliki zaljubljenik u našu zemlju, što se pokazalo i kada je, poklonivši Andre-u 3000 iz grupe OutKast šal sa hrvatskim grbom, napravio neviđenu reklamu za našu zemlju nakon što je Andre 3000 nosio taj šal na premijeri jednog filma u Hollywoodu prošle godine.

Upravo nedavno, DJ Pimp (po novome DJ D-Sup), zajedno sa svojim partnerom DJ Bizarreom, povećava uloge i još jednom diže igru na viši nivo: pod zajedničkim nazivom Super-Bizarre njih dvojica miksaju glazbene video spotove na način na koji ostali DJ-ji miksaju svoju glazbu. Dakle zvuk prati sliku, tako da na ekranima u klubovima možete vidjeti kako dok DJ Pimp scratcha slika istovremeno ide naprijed-natrag. Sve odvija u real timeu, te kontrolira gramofonima i disco miksetom.

Naturalizirani hip hop švicarski Hrvat, riječanin DJ Pimp, i danas ”rastura” klubovima diljem regije. Ako naletite na neki njegov set, izoštrite slušne aparate - i plešite na ”boomchakaboom” ritmove ovog hip-hop pionira.

Link: www.myspace.com/djdsup

Mate Bogut

DJ Pimp

Objavljeno 04.10.2007.

Vremeplov

Svjestan sam toga da svaki čovjek ima dvije grupe neprijatelja, u jednu spadaju pravi prijatelji a u drugu krivi prijatelji...
Predrag Kraljević Kralj (Termiti), intervju za RiRock.com