Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Doček nove 2007. godine u Rijeci

Doček nove 2007. godine u RijeciSredišnji program dočeka nove 2007. godine u Rijeci organiziran je od strane Primorskog radija koji je slavio 10. godišnjicu postojanja, Grada Rijeke i PGŽ-a tijekom večernjih sati u središtu grada na sjecištu Korza i Trga 128. brigade. Ispred pozornice se okupilo oko 15 000 tisuća građana koji su u Novu godinu ušli uz svirku Nene Belana i Fiumensa, makedonskog pjevača Toše Proeskoga te popularnih riječkih rockera iz grupe Let3 kao najvećih zvijezdi riječkog dočeka novogodišnje večeri.

U ponoć se okupljenim građanima obratio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel zaželjevši građanima Rijeke sve najbolje u novoj godini, a zatim je dolazak 2007. popraćen velikim vatrometom s lukobrana riječke luke.

Uz središnji program u središtu grada na otvorenom, u Rijeci su organizirani i drugi programi koji su privukli veći broj građana, poput koncerta Borisa Lainera s programom pjesama iz opusa Vještica, Azre i Šo!Mazgoona u Palachu, uz grupu Padrone (inačice Fathera koja svira rock obrade) i makedonskog Kočani Orkestra u Alter egu, te drugih zanimljivih programa u ostalim riječkim okupljalištima i klubovima.

Zanimljivo je bilo u riječkim klubovima i u danima prije Silvestrova, tako su u Palachu nastupili etno čarobnjaci Cinkuši s zanimljivim repertoarom arhaičnih skladbi. U istom prosturu je održana finalna dvodnevna manifestacija ”Nova Rijeka rooka” uz solidne nastupe mladih riječkih grupa i afirmiranih gostiju-sugrađana FOF i OŠ Sulud III.

Najveća ”prednovogodišnja poslastica” bio je rasprodani dvodnevni koncert Damira Urbana i njegove Četvorke, 29. i 30. prisinca u Stereo dvorani. Obje večeri su tonski snimljene za prvi Urbanov dvostruki live album, a popularni riječki pjevač se u par navrata zahvalio okupljenoj publici na jakoj podršci koju godinama uživa u svom gradu. Raspoloženi Urban, unatoč problematičnoj prvoj večeri i prehladi, priredio je nadahnute izvedbe za pamćenje, posebice onu subotnju u kojoj su svoj velik doprinos dali gitarist Vava Simčić i violinistica Maja Veljak iz nove riječke skupine Sinteza. Isti su nastupili kao Urbanovi posebni gosti, te u svom efektnom i virtuoznom 20-minutnom nastupu ostavili dobar dio publike doslovno ”bez daha”. Inače, Sintezu osim Maje Veljak, čine još dvojica Urbanovih glazbenika - Sandi Bratonja na basu i Luka Toman na gitari, pojačani bubnjarom Goranom Plejićem i vrhunskim pijanistom Hrvojem Puškarićem. Čini se da je Rijeka dobila još jedan bend spreman za moguć prelazak ne samo lokalnih već i državnih granica zahvaljujući nadahnutoj izvedbi instrumentalnih autorskih pjesama s okusom acid jazza, klasike, trip hopa i rocka.

Robert Paulić

Objavljeno 02.01.2007.

Vremeplov

Nisam baš želio slavu. Htio sam biti odličan u tome što radim.
Ray Charles