Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DOWNFALL - Talentirani heavy metal znalci

DOWNFALL - Talentirani heavy metal znalciBand Downfall osnovan je u Rijeci u siječnju 2003., za što su zaslužni braća Igor i Rade.

Iako su prije Downfalla Rade i Igor svirali u par bandova, težeći uvijek boljemu, a potraga za pravim ljudima rezultirala je pronalaskom basiste Marka i druge gitare Karla (koji se kasnije pokazao i kao odličan vokal), i nakon prve uspješne probe, osnovan je Downfall.

Oni koji aktivno prate noviji riječku scenu svrstavaju ih u ponajbolje nove izvođače metal izričaja.

U početku sviraju heavy/trash, a kasnije stvaraju vlastite materijale uz složeniji i zanimljiviji sound. Marko i Karlo su obožavatelji melodic death metala, heavya, powera, speeda, progressiva (Inearthed, COB, Death, Immortal, Trone of Caos, Kalmah, Iron Maiden, Helloween, Dream Theatre i drugi).

Dok Rade i Igor preferiraju žešći, siroviji i brutalniji zvuk (Old mans Child, Dimmu Borgir, Death, Sepultura, Burning nside, Opeth, Pantera i drugi). Ovaj spoj dovodi i do snimanja njihovog prvog materijala ”Sign Of Betray” u riječkom Studiju za Sirotinju u veljači 2004.

Band svira po Hrvatskoj i Sloveniji, spremili za nešto novog audio materijala, koji će biti kako najavljuju još bolji, žešći i zanimljiviji.

Zainteresirani neka pišu na e-mail downfall_promo@yahoo.com i oni će im ga besplatno poslati, a možete ih pogledati i na ovogodišnjem Ri rock festivalu u subotu 19.studenog.

Anton Cvijić

Objavljeno 03.11.2005.

Povezani članci

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)