Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Druga večer RiRock festivala

Druga večer RiRock festivalaDruga večer Festivala ispunila je sva očekivanja. Iako se na samom početku činilo da će odaziv publike biti nešto slabiji nego u petak, dogodilo se upravo suprotno. U prepunom Palachu uz odličnu svirku zabavljalo se do dugo u noć. Naravno, za odličan glazbeni program zahvalni smo bandovima koji se potrudili dočarati nam samo dio onoga što inače njima život znači.

”Prva večer je prošla odlično, a i druga ide u tom smjeru” rekao je sredinom večeri organizator Ri Rocka i član benda Po metra crijeva Nikola Janković koji je sa svojim bandom, čija se svirka može opisati kao čakavski heavy metal, na ovogodišnjem Festivalu nastupio kao gost. Po metra crijeva, osim žestokim ritmom, pažnju publike privukli su i osebujnim scenskim nastupom pod maskama.
Cover rock band Jokeri svirali su rock klasike u širokom repertoaru od Parnog valjka do Billy Idola i njegove Rebel Yell. ”Ostat ću zauvijek mlad” pjevali su članovi grupe Centralni komitet Duško koji, kako je rekao basist Petar Jelušić, sviraju ”čisti rock”. Osim njihovog glazbenog umijeća pokazali su nam i svoju elokventnost spretno zabavljajući publiku dok je bubnjar Šeki pokušavao srediti probleme oko svoga instrumenta zbog kojih je nastup malo kasnio. Eksperimentalni instrumentalni band Fliperi pokazali su da se i bez vokala može doći do srca publike.”Svi članovi grupe slušaju različitu vrstu glazbe pa sviramo mix svega toga.” otkrio je bubnjar Flipera Tihomir Kešelj, naglasivši kako im vokal ne fali.

Prvi pravi punk band večeri bile su Punjene papige koje su napravile kaos u publici jer su svi htjeli biti u prvom redu. Jedini band koji je svoj glazbeni izričaj upotpunio i kratkim filmom koji je prikazivan uz njihov nastup bio je Crvene parole. Punk band Cirkus i na sceni je napravio pravi cirkus, bili su i više nego odlični, a cijelu publiku su digli na noge. Da već imaju ugled na riječkoj rock sceni vidjelo se po tome jer je publika znala sve riječi pjesama, a jedna od njih je i ”Politika je kurva”. Dečki su nastup iskoristili i za najavu svog nastupa 19. prosinca također u Palachu, a nakon ovdje viđenoga mi ćemo im se definitivno odazvati.

Osim ranije navedenih Po metra crijeva drugi gost večeri bio je sastav Officer down koji u svojoj postavi imaju i mladu violinisticu Petru Lovrić koja je bila jako zadovoljna njihovim nastupom. ”Bilo je super, drago mi je da je ove godine Ri Rock u Palachu.” rekla je Petra, pojasnivši kako je njihova svirka usmjerena na ska, a sviraju miješano ska punk. ž

Drugu večer Ri Rocka svojim su nastupom obogatili i bandovi Why Not?, VE2 čiji su članovi grupe bar po godinama nešto iskusniji od ostalih izvođača ove večeri, zatim Risen to reclaim te Aorta kojoj se posebno veselio ženski dio publike. U ove dvije večeri Festivala pokazalo se da nema straha od nestanka rock scene ovog područja, a onu staru ”svijet ostaje na mladima”n mogli bi parafrazirati u ”rock ostaje na mladima”. Veselimo se Stereu! (V.I.,M.Z.)

Objavljeno 07.12.2008.

Vremeplov

Naše ideje i atmosfera s albuma potječu iz dvije osnovne premise - jedno je široki spektar glazbe koju slušamo, a drugi je početno ograničeno glazbeno umijeće koje smo vremenom tesali i pretvarali u svoju prednost.
Mauricio Ferlin (The Chweger)