Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

DUBRAVKO JAGATIĆ - Riječki rokeri najšokantniji

DUBRAVKO JAGATIĆ - Riječki rokeri najšokantnijiPo uzoru na poznati američki dokumentarac »100 najšokantnijih trenutaka rock’n’rolla« nastaje i domaća verzija »30 najšokantnijih trenutaka domaćeg rocka« koju radi poznati glazbeni novinar Dubravko Jagatić.
Dokumentarac nastaje prema Jagatićevom novinskom tekstu o 30 najšokantnijih trenutaka domaćeg rocka, a na nekoj od domaćih televizija mogli bismo ga pogledati polovicom sljedeće godine. Suprotno očekivanjima, najveći problem pri radu nisu bili pronalasci snimki događaja, nego plaćanje skupe HRT-ove arhive, te odlučivanje o događajima i njihovom rasporedu na listi najšokantnijih.

U subotu 4.6. u riječkom Palachu su snimani kadrovi i izjave riječkih protagonista i novinara među kojima su bili Damir Urban, Zoff iz grupe Grč, Prlja iz Leta3, Koraljko Pasarić i Nikola (www.ri-rock.com).

– Dokumentarac je zamišljen kao dvije 45-minutne TV emisije gdje bi se svakom događaju posvetile po 2-3 minute uz snimku događaja, fotografije, novinske izreske te izjave sudionika i svjedoka. Jedan od najvećih problema nam je izuzetno skupa HRT-ova arhiva koja košta pet eura po sekundi materijala, kaže Jagatić, uz čiji će se dokumentarac gledatelji prisjetiti događaja poput javnog strijeljanja »Leta 3«, promocije njhovog albuma »Nečuveno«, uništavanja Kristalne dvorane od strane »Termita«, nastupa »Grča« s odrubljenim telećim glavama ili Ivice Čuljka, alias Satana Panonskog, koji se reže žiletima na pozornici, a što će se, zahvaljujući do sada nepoznatoj snimci, moći i vidjeti na televiziji.

Izbor i redoslijed trenutaka zasigurno će podijeliti publiku, ali će svi primijetiti jednu stvar – izostanak uistinu šokantnih događanja poput smrtnih slučajeva.

– Kada sam počeo s radom, postavilo se pitanje tretiranja smrti i odnosa s drogama. Kao prvo, za razliku od beogradske scene, domaća scena ima zaista malo skandala s drogama i predoziranjima, a ujedno sam i odlučio kako se neću baviti »backstage« pričama kojih ima mali milijun, ali koje nisu poznate širem krugu ljudi. Koncetrirao sam se na priče koje su i mediji popratili i koje su se pročule, kaže Jagatić koji nakon »30 najšokantnijih trenutaka domaćeg rocka« planira u produkciji, za ovu priliku osnovanog, »Trezora ideja« i rad na »100 najšokantnijih trenutaka rocka ex Jugoslavije«.

Zvonimir Mamić - Novi list

Objavljeno 07.06.2005.

Vremeplov

Samo moram znati da sam dao sve najbolje od sebe i da sam bio iskren sam sa sobom.
Lenny Kravitz