Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Edi i Turisti večeras na Vežici!

Edi i Turisti večeras na Vežici!Novi četvrtak donosi nam odličnu #blues i #rock kombinaciju na riječku Vežicu i dva nova benda na ovogodišnjoj Zvečki...

Edi East Trance Blues

Na istarskoj rock sceni niknulo je nešto novo. Po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri Edi Maružin odlučio se na solo projekt. Nakon 37 godina rada u Gustafima (do ’92. Gustaph y njegovi dobri duhovi), sit ulagivanja i podilaženja publici, upućuje se u nešto malo drugačije vode.

Iako se gotovo na svim njihovim albumima osjeća prizvuk bluesa, uvijek se nađe poneka blues pjesma, ovo je prvi put da se cijelokupni repertoar sastoji od isključivo bluesa i to trance bluesa. Inspiriran legendama crnačkog bluesa, preciznije North Mississippi Hill Country Bluesa poput Fred McDowella, Junior Kimbrougha, Belton Sutherlanda, i nadasve legendarnog R.L. Burnsidea, naravno i nekih drugih bluzera, kao Charlie Pattona, Otis Taylora, Son Housea…, Edi Maružin započeo je s radom na albumu naslova SUMPOR. U početku, voljan da to izvede u minimalnom broju suradnika (za razliku od Gustafa) počeo je sa skupljanjem pratećih muzičara i u tu svrhu pozvao svog dugogodišnjeg suradnika, bubnjara Čedomira Mošnju i producenta Edija Cukerića.

Ekipi se najprije pridružuje
labinjonski rocker Pepe Ljuna (gitarista i usni harmonikaš) i najprije legenda pulskog rocka, basist Bili Milovan, kojeg kasnije mijenja Danijel Paulović iz Cerovlja. Entuzijazam i volja koju su odmah u početku pokazala ova četvorka na čelu sa dirigentom Cukerićem, uvjerila je Maružina da se ne radi o nekakvim pratećim muzičarima, već je riječ o bendu i tako nastaje Edi East Trance Blues (EETB), grupa za koju ćete sigurno čuti u slijedeće vrijeme. U miru maružinskog ozračja, u Edijevom studiju Kumpir,
bez većih karijerističkih pretenzija napravili su prvi album „Sumpor“ koji sadrži 10 pjesama, minimalističkog sadržaja, kao i instrumentarija (bubanj, bas, cigarbox gitare i usne harmonike).

Album u izdanju Croatia Records izašao je u novembru 2018. i odmah osvojio glazbene kritičare, a sve više stiču i povjerenje publike.. Tekstovi su, kao što se i očekuje od Maružina, pisani istrijanskim slengom, tematike ljubavi, ljudske psihe i čovjekovog zastranjenja. „Nismo crnci, nismo merikani, ali imamo svoj bluz, bili istrijanski bluz“ govori Edi o tom projektu. „Muziku koju nosimo u sebi stotinama godina, u genima, lagano smo transformirali i dobili jednu novu, svježu i zanimljivu bluz varijantu. Sigurno će se dopasti onima koji vole stari, originalni bluz“


Turisti

Oni su i kod kuće Turisti. Bend je ofromljen 2015. no tek nakon debi albuma „Human_esque“, dvije godine poslije, počinju s koncertnim nastupima. Posljednji bili su na Antivalentinovu i kao potpora 3. maju.

Na Zvečki će Turisti premijerno izvesti nekoliko potpuno novih, nikad prije izvedenih, pjesama s drugog albuma koji izlazi na tržište ove jeseni.

Osim „Nepobjedivih“ i obrade Parafa „Javna kupatila“ na repertoaru će se naći i još poneko iznenađenja u izvedbi pjevačice Ive Močibob, bubnjara Bobota Grujičića, basiste Sergeja Hofmana i gitariste Vave.

Početak: 21:30

Objavljeno 25.07.2019.

Vremeplov

Pričajte o snovima. Pokušajte ih ostvariti.
Bruce Springsteen