Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Edi Maružin u RiverPubu

Edi Maružin u RiverPubuNa istarskoj rock sceni niknulo je nešto novo. Po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri Edi Maružin odlučio se na solo projekt. Nakon 37 godina rada u Gustafima kreće u malo drugačije vode. Iako se gotovo na svim njihovim albumima osjeća prizvuk bluesa ovo je prvi put da se cjelokupni repertoar sastoji isključivo od blues kompozicija i to trance bluesa.

Inspiriran legendama crnačkog bluesa poput Fred McDowella, Junior Kimbrougha, Belton Sutherlanda, legendarnog R.L. Burnsidea, kao i Charlie Pattona, Otis Taylora i Son Housea, Edi Maružin započeo je s radom na albumu naslova ”Sumpor”.

U samom startu počeo je sa nalaženjem pratećih muzičara i u tu svrhu pozvao svoje dugogodišnje suradnike, bubnjara Čedomira Mošnju i producenta Edija Cukerića. Ekipi se najprije pridružuje labinjonski rocker Pepe Ljuna (gitarista i usni harmonikaš) te uz njega i legenda pulskog rocka, basist Bili Milovan, kojeg kasnije mijenja Danijel Paulović iz Cerovlja.

Entuzijazam i volja koju je ova ekipa prekaljenih glazbenika odmah u početku demonstrirala, na čelu sa dirigentom Cukerićem, uvjerila je Maružina da se ne radi o nekakvim pratećim muzičarima, već je riječ o bendu i tako nastaje Edi East Trance Blues (EETB), grupa za koju ćete sigurno čuti u sljedećem periodu. U miru maružinskog ozračja, u Edijevom studiju Kumpir, bez većih karijerističkih pretenzija napravili su prvi album „Sumpor“ koji sadrži 10 pjesama, minimalističkog sadržaja, kao i instrumentarija (bubanj, bas, cigarbox gitare i usne harmonike).

Album u izdanju Croatia Records izašao je u studenom 2018. te odmah osvojio glazbene kritičare, a sve više stiču i povjerenje publike. Tekstovi su, kao što se i očekuje od Maružina, pisani istrijanskim slengom, tematike ljubavi, ljudske psihe i čovjekovog zastranjenja.

„Nismo crnci, nismo merikani, ali imamo svoj bluz, bili istrijanski bluz“ govori Edi o tom projektu. „Muziku koju nosimo u sebi stotinama godina, u genima, lagano smo transformirali i dobili jednu novu, svježu i zanimljivu bluz varijantu. Sigurno će se dopasti onima koji vole stari, originalni bluz”.

Dođite provjeriti kako zvuči blues Edija i njegovih trance bluzera u riječki River Pub ovaj petak 05.04.2019. a ugođaj će prije i poslije live nastupa upotpuniti DJ DIABLO svojim prigodnim blues glazbenim odabirom, sve od 22 do 04h. Ulaz je slobodan.

Objavljeno 04.04.2019.

Vremeplov

Prohujalo deset godina i ništa. Prohujat će i još deset. Šta je bilo između i što će biti, nemam pojma...
Stanko Bažanić, intervju za RiRock.com