Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Edi Maružin u RiverPubu

Edi Maružin u RiverPubuNa istarskoj rock sceni niknulo je nešto novo. Po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri Edi Maružin odlučio se na solo projekt. Nakon 37 godina rada u Gustafima kreće u malo drugačije vode. Iako se gotovo na svim njihovim albumima osjeća prizvuk bluesa ovo je prvi put da se cjelokupni repertoar sastoji isključivo od blues kompozicija i to trance bluesa.

Inspiriran legendama crnačkog bluesa poput Fred McDowella, Junior Kimbrougha, Belton Sutherlanda, legendarnog R.L. Burnsidea, kao i Charlie Pattona, Otis Taylora i Son Housea, Edi Maružin započeo je s radom na albumu naslova ”Sumpor”.

U samom startu počeo je sa nalaženjem pratećih muzičara i u tu svrhu pozvao svoje dugogodišnje suradnike, bubnjara Čedomira Mošnju i producenta Edija Cukerića. Ekipi se najprije pridružuje labinjonski rocker Pepe Ljuna (gitarista i usni harmonikaš) te uz njega i legenda pulskog rocka, basist Bili Milovan, kojeg kasnije mijenja Danijel Paulović iz Cerovlja.

Entuzijazam i volja koju je ova ekipa prekaljenih glazbenika odmah u početku demonstrirala, na čelu sa dirigentom Cukerićem, uvjerila je Maružina da se ne radi o nekakvim pratećim muzičarima, već je riječ o bendu i tako nastaje Edi East Trance Blues (EETB), grupa za koju ćete sigurno čuti u sljedećem periodu. U miru maružinskog ozračja, u Edijevom studiju Kumpir, bez većih karijerističkih pretenzija napravili su prvi album „Sumpor“ koji sadrži 10 pjesama, minimalističkog sadržaja, kao i instrumentarija (bubanj, bas, cigarbox gitare i usne harmonike).

Album u izdanju Croatia Records izašao je u studenom 2018. te odmah osvojio glazbene kritičare, a sve više stiču i povjerenje publike. Tekstovi su, kao što se i očekuje od Maružina, pisani istrijanskim slengom, tematike ljubavi, ljudske psihe i čovjekovog zastranjenja.

„Nismo crnci, nismo merikani, ali imamo svoj bluz, bili istrijanski bluz“ govori Edi o tom projektu. „Muziku koju nosimo u sebi stotinama godina, u genima, lagano smo transformirali i dobili jednu novu, svježu i zanimljivu bluz varijantu. Sigurno će se dopasti onima koji vole stari, originalni bluz”.

Dođite provjeriti kako zvuči blues Edija i njegovih trance bluzera u riječki River Pub ovaj petak 05.04.2019. a ugođaj će prije i poslije live nastupa upotpuniti DJ DIABLO svojim prigodnim blues glazbenim odabirom, sve od 22 do 04h. Ulaz je slobodan.

Objavljeno 04.04.2019.

Vremeplov

Postoji nešto što je mnogo važnije od svake logike - to je mašta.
Alfred Hitchcock