Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elfin Saddle na Trsatskoj gradini

Elfin Saddle na Trsatskoj gradiniPo prvi puta u Hrvatsku stiže nam Elfin Saddle, dvojac zaljubljen u prirodu, mistiku, umjetnost i glazbu. Dođite i pogledajte nešto novo, osjetite dašak čarolije na otvorenom…

Elfin Saddle je spoj djevojke iz Japana, kanadskog drvosječe, i trošne hrpe predmeta i instrumenata.

S raznolikim utjecajima u umjetnosti, narodnim arhivskim snimkama i anime-ama, Emi Honda i Jordan McKenzie stvaraju vlastitit svijet, naseljen duhovima, ekstremnim vremenskim uvjetima, bogovima i božicama te drugim životinjama..

Počeli su raditi zajedno kao likovni umjetnici na zapadnoj obali Kanade, gdje su postigli visoke pohvale za niz složenih instalacija koja su uključivala žive biljke, motore, zračne orgulje, i puno potrošene hrane. Taj pristup ih je doveo na jedan novi, kreativniji i zajednički prepad u svijetu zvuka. Iako su se i ranije bavili glazbom, ova kombinacija je dala nešto potpuno novo, nastao je Elfin Saddle.

Na njihovom debitantskom albumu, Gigantic Mother / Wounded Child instrumenti se kreću od harmonike preko ukelelea, do glazbene pile i jangly gitare, sve stapaju zajedno s nizom pulsirajućih bubnjeva i limenki.

Njihov iskorak u filmskom svijetu stepenica je više, a rezultat svega je izvrstan 23minutni stop and go animacijski film „Wurld“ kojeg prati prekasni soundtrack.

U Rijeku nam dolaze promovirati svoj novi album Devastates, izašao u ožujku ove godine za Constellation records.

Elfin Saddle možemo opisati kao eksperimentalnu, akustičnu folk glazbu s utjecajima iz njemačke umpah-music, istočnoeuropskih melodija , klezmerom, orijentalne i japanske glazbe, čudnom, lijepom i ponekad malo zastrašujućom. Melodije na momente zvuče gotovo djetinjasto jednostavne, ali oni rastu iz jedne vrste sumporna tla koje podsjeća na Neutral Milk Hotel ili možda Tom Waitsa.

Pjevanje je na engleskom i japanskom, a veličanstveni opseg Elfin Saddle vas vodi u skriveni svijet koji je sasvim imaginaran, ali nekako čudno relevantan i pravi.

21:30 projekcija filma “Wurld”
22:10 koncert Elfin Saddle

Ulaz slobodan!

Objavljeno 11.06.2012.

Vremeplov

Ovo što se sada događa je video rock, moglo bi se reći ”You Tube rock”, i to se događa već duže vrijeme, a bavi se više tim nekim ukrasima nego - suštinom stvar.
Koja (Disciplin A Kitschme)