Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

ELVIS STANIĆ - Bolja strana svijeta

ELVIS STANIĆ - Bolja strana svijetaNovi album Elvis Stanić Group ”Bolja strana svijeta (La meilleure partie du monde)” koji se na tržištu nalazi od ovog tjedna, promoviran je još ovog ljeta na Liburnia Jazz festivalu u Opatiji pred više od 1800 ljudi.

Na njemu gostuju najbolje hrvatske vokalne solistice: Josipa Lisac, Tamara Obrovac, Meri Trošelj, Valerija Nikoloska te glazbenici Giovanni Toffoloni-bas, kontrabas, Fabio Valdemarin - solo, klavir, Enzo Favata - benna, Hrvoje Rupčić - udaraljke i Saša Nestorović - saxofon i mnogi drugi.

”Bolja strana svijeta” predstavlja sastav u potpuno novom glazbenom izričaju u stilu fado i tango glazbe, vrlo bliskim mediteranskim korjenima i autohtonom utjecaju. Na novom albumu, Elvis Stanić se vraća svom prvom instrumentu - harmonici, što čini još jednu zanimljivost albuma, premda ne zaboravlja ni gitaru kao instrument po kojem je postao i poznat.

Zbog želje za suradnjom s našim najboljim vokalisticama na ovom albumu se nalaze skladbe koje je skladao samo za njih, a koje točno odražavaju njihovu posebnost i osobnost kao žena, ali i kao glazbenica. To je i jedan od razloga zašto su skladbe s ovog nosača zvuka okupljene pod nazivom ”Bolja strana svijeta” - Elvis naravno, misli na žensku stranu. Drugi razlog ovakvog naziva jest onaj dio svijeta u kojem još postoje ljudske vrijednosti, emocije, predanost umjetnosti i svemu dobrome u svijetu, ma gdje to bilo.

”Bolja strana svijeta” je četvrti studijski album Elvis Stanić Group, a prošle je godine objavljen i njihov ”Introspection”, jedan od rijetkih jazz best of albuma. ”Bolja strana svijeta” predstvaljena je singlom ”Posve slobodna” čija je autorica teksta Mila Marina Burger, a u kojoj se kao gošća pojavljuje Josipa Lisac.

Anton Cvijić

Objavljeno 18.11.2005.

Vremeplov

Koncert je predstava. Svirka je svirka… A nije svaki bend sposoban napraviti predstavu.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com