Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elvis Stanić postao jedan od autora himne Europe Jazz Network-a

Elvis Stanić postao jedan od autora himne Europe Jazz Network-aEurope Jazz Network je organizacija koja okuplja 85 jazz festivala, producenata i promotora iz 27 zemalja, a ove godine slavi 25. Godišnjicu postojanja.

Želeći obilježiti ovu značajnu godišnjicu na kreativan način, član EJN-a Wim Wabbes, glazbeni direktor Arts Centre Vooruit iz Belgije je došao na ideju da umjetnike iz raznih zemalja potakne na stvaranje himne EJN-a.

Odbor EJN-a je prihvatio ideju i u suradnji s aranžerom Giancarlom Schiaffinijem pokrenuo stvaranje umjetničkog projekta u kojem će 25 skladatelja iz 25 zemalja članica EJN-a skladati po jednu minutu glazbe koja će biti objedinjena u 25-minutnu himnu u izvođenju najvećeg talijanskog big banda - Instabile Orchestra.

Instabile Orchestra je orkestar sastavljen od skupine izuzetno originalnih i kreativnih glazbenika koji je nastao kao eksperiment za talijanski Festival di Noci 1990., ali su od tada snimili osam albuma i do sada neprestano nastupaju na najznačajnijim svjetskim festivalima. 2000. g. su osvojili Down Beat-ovu nagradu za Najbolji inozemni big band.

S obzirom da je Liburnia Jazz jedina hrvatska udruga članica EJN-a, jedan od izabranih autora himne je i hrvatski jazz umjetnik Elvis Stanić.

Našavši se u društvu 25-orice najznačajnijih suvremenih europskih jazz skladatelja, Stanićeva je jednominutna skladba uvrštena u Europe Jazz Network 25th Hymn koja će biti praizvedena na Generalnoj skupštini EJN-a u Bariju 28. rujna, kada će biti obavljeno i tonsko i video snimanje.

Objavljeno 25.09.2012.

Vremeplov

Ružnoća je na neki način superiorna ljepoti zato što traje.
Serge Gainsbourg