Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Elvis Stanić postao jedan od autora himne Europe Jazz Network-a

Elvis Stanić postao jedan od autora himne Europe Jazz Network-aEurope Jazz Network je organizacija koja okuplja 85 jazz festivala, producenata i promotora iz 27 zemalja, a ove godine slavi 25. Godišnjicu postojanja.

Želeći obilježiti ovu značajnu godišnjicu na kreativan način, član EJN-a Wim Wabbes, glazbeni direktor Arts Centre Vooruit iz Belgije je došao na ideju da umjetnike iz raznih zemalja potakne na stvaranje himne EJN-a.

Odbor EJN-a je prihvatio ideju i u suradnji s aranžerom Giancarlom Schiaffinijem pokrenuo stvaranje umjetničkog projekta u kojem će 25 skladatelja iz 25 zemalja članica EJN-a skladati po jednu minutu glazbe koja će biti objedinjena u 25-minutnu himnu u izvođenju najvećeg talijanskog big banda - Instabile Orchestra.

Instabile Orchestra je orkestar sastavljen od skupine izuzetno originalnih i kreativnih glazbenika koji je nastao kao eksperiment za talijanski Festival di Noci 1990., ali su od tada snimili osam albuma i do sada neprestano nastupaju na najznačajnijim svjetskim festivalima. 2000. g. su osvojili Down Beat-ovu nagradu za Najbolji inozemni big band.

S obzirom da je Liburnia Jazz jedina hrvatska udruga članica EJN-a, jedan od izabranih autora himne je i hrvatski jazz umjetnik Elvis Stanić.

Našavši se u društvu 25-orice najznačajnijih suvremenih europskih jazz skladatelja, Stanićeva je jednominutna skladba uvrštena u Europe Jazz Network 25th Hymn koja će biti praizvedena na Generalnoj skupštini EJN-a u Bariju 28. rujna, kada će biti obavljeno i tonsko i video snimanje.

Objavljeno 25.09.2012.

Vremeplov

Nakon sastanaka u nekoliko hrvatskih diskografskih kuća, saznali smo da bi, osim što bi nam potpisivanje za njih oduzelo dobar dio autorskih prava na naše pjesme, što je samo po sebi nebuloza, promocijski dobili manje nego načinom koji smo sami odabrali. Ovo su, vjerovali ili ne, riječi direktno iz usta ljudi koji su nam nudili diskografski ugovor.
Borjan B. (The Orange Strips)