Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

En Face u Tunelu prštio inovativnošću i energijom

En Face u Tunelu prštio inovativnošću i energijomU pomalo mističnom, romantičnom i intimnom prostoru Jazz Cafe-a Tunel, preksinoć je zasvirala riječka grupa En Face. Promovirali su pjesme s novog albuma „Afrodita“.

Frontman grupe, Sandro Bastijančić, dobro je opisao atmosferu kao prijateljsko-obiteljski ugođaj u koji se trenutno uklope namjerni i slučajni posjetitelji. Koncert je počeo u 22:15h novom pjesmom „Labirint“, nakon koje je Sandro, simpatičnom najavom recitala- „Na današnji dan“, čestitao prijatelju rođendan, a prisutni su se pridružili oduševljenim pljeskom. Tijekom večeri doznali smo da rođendan slavi i bubnjar Alen Tibljaš.

U dobrom raspoloženju čuli smo „Pogledaj“, „Dan kao san“ i „Tvoje lice“, a uz naslovnicu albuma „Afrodita“ publika je nadglasavala bend uzvicima: „To!“, „Bravo!“, „Samo tako!“. Sudeći po reakcijama slušatelja, En Face će ponovo imati barem tri hita.

Iako su dan proveli snimajući spot za pjesmu „Paranormalan“, umor na njihovim licima nismo vidjeli. Čak se i klavijaturist Vedran Križan (inače član Belanovih Fiumensa i Monofona) dobro držao, a saznali smo da je prešao puno kilometara kako bi stigao na ovaj nastup.

Iza „Paranormalnog“ slušali smo lagano rokerske pjesme „Marianne“ i „Sretan dan“. Uslijedili su najpoznatiji hitovi – „Želio bih da si tu“, „S dlana Boga pala si“ i „Stariji smo jedan dan“, gdje smo svi jednoglasno uzvikivali stihove, pljeskali i jednostavno rečeno- uživali. Bilo je to vrijeme kada nas je Sandro upoznao s ostalim članovima benda: Samirom Šverkom i Miroslavom Vidovićem.

Obradom starog hita Đorđa Novkovića i grupe Pro Arte „Lola“ završili su svoj nastup. Tada su zapjevali i oni koji imaju sluha i oni koji su bez tog dara. Atmosfera je uzavrela i glasno smo ih zvali da se vrate. Na žalost, nisu uslišali naše molbe. Zahvalili su nam se i u 23:20h napustili pozornicu.

Muzika je bila izvrsna, atmosfera užarena, interakcija publike i benda konstantna. Nakon dvadeset i jedne godine postojanja – En Face još uvijek „hara“ riječkom scenom i pršti inovativnošću i energijom.

Ovaj koncert bio je prilika za opuštanje, uživanje, ali i osjećaj ponosa na riječku rock scenu i En Face, koji imaju „ono nešto“, već godinama.

Ivana Prica

Objavljeno 24.10.2009.

Vremeplov

Mislim da imamo dvije važne misije u životu. Jedna je da otkrijemo tko smo mi ustvari, a druga je da okusimo koliko god možemo života i iskustva.
David Coverdale (Deep Purple)