Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

E.N.I. - Deset godina satenskih glasovnih akrobacija

E.N.I. - Deset godina satenskih glasovnih akrobacijaSkupina E.N.I. djeluje niz godina na domaćoj glazbenoj sceni. U tom razdoblju Elena, Nikolina, Ivona i Iva stekle su određenu popularnost kod publike i postigle brojne glazbene uspjehe u domaćim glazbenim pop (ne)povoljnostima.

Kao nekadašnje solistice Putokaza, u kojima su djevojke stekle pjevačko, glazbeno i scensko iskustvo, po nastupu i osvajanju nagrade na teen-festivalu “Modri biser Rovinja” one odlučuju nastaviti samostalnu karijeru. Ime nastaje od prvih slova njihovih imena i uz podršku skladatelja i tekstopisaca prvi puta se pojavljuju na albumu “Putokazi predstavljaju: E.N.I. i Vivien Galetta” (1996.).

Urbanijim pop stilom i osmišljanim scenskim nastupom, ali bez daljnjeg i atraktivnom ženstvenom pojavom, E.N.I. su vrlo brzo zapele za oko medijima, koji ih postepeno pretvaraju u nove domaće glazbene nade. Kada su 1997. E.N.I. pobijedile na Dori i otputovale u Dublin na Eurosong kao predstavnice Hrvatske, njihov je uspjeh bio gotova stvar. Djevojke su ga potvrdile kasnijim albumima “Probudi me” (1997.) i “Saten” (1998.)., nastupivši u međuvremenu na brojnim festivalima kao što su Zadarfest, Arenafest i Splitski festival, te vraćajući se u više navrata sa nagradama za scenski nastup i najbolju interpretaciju. U dosadašnjoj karijeri iza njih su i brojne suradnje poput Nene Belana, Leta 3, Šajete, DJ Fresha i drugih.

U izdanju i produkciji Dallas Recordsa, E.N.I. su 2003. godine objavile album nazvan “Da Capo” ( tal. od početka). “Dvostruka simbolika se krije iza naziva Da Capo”, kažu djevojke. “Sa jedne strane to je na neki način naš novi početak, povratak na scenu nakon diskografske pauze, a sa druge novi početak za pjesme koje smo na neki način otele zaboravu”.

“Da Capo” je donio prepjeve popularnih melodija nastalih na prostorima bivše države od sredine šezdesetih do početka osamdesetih. Za moderne pop aranžmane i produkciju ovih evergreena pobrinuli su se producent Iztok Turk (ex Videosex) i aranžer Jani Hace (Siddartha), sa kojima su djevojke marljivo radile godinu dana. Uz Elenu, Nikolinu, Ivonu i Ivu na albumu se kao gosti pojavljuju Oliver Dragojević, El Bahattee i skupina Let 3. No u snimanju albuma sudjelovao je i Neno Belan, a u novoj verziji pjesme “Sama” Cacadou Looka djevojkama je sviračku podršku pružila polovica Laufera, gitarist Vlado Simčić Vava i bubnjar Alen Tibljaš.

Danas, riječka vokalna skupina E.N.I. vraća se na scenu novim singlom “Oči su ti ocean” i slave 10 godina postojanja. Radi se o prvom singlu koji najavljuje novi album koji bi se u prodaji trebao pojaviti ove jeseni. Pjesma “Oči su ti ocean” prvi je rezultat suradnje s producentom Dejanom Oreškovićem, a autorski je potpisuje Vava Simčić (ex Laufer) koji je u skladbi “Oči su ti ocean” u svom stilu odsvirao gitare.

Link: www.eni.hr

Robert Paulić / Artist info

Objavljeno 25.07.2006.

Vremeplov

S muzama je stvarno tako, jednostavno dođu i ne daju mi mira. Ili ih nema. Najneopterećeniji sam u gluho doba noći, kad mogu ukopčat svoj Fostex i počet snimuckat, bez obaveze da to i ostane na traci.
Vlado Simčić Vava, intervju za Rirock.com