Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

E.N.I. - Pun školski sat ENI-ca

E.N.I. - Pun školski sat ENI-caStereo dvorana, petak, 23. ožujka 2007.

Od samog otvaranja kluba u 21.00h počelo je okupljanje znatiželjnika, prijatelja, suradnika, simpatizera i obožavatelja djevojaka Elene, Nikoline, Ivone i Ive, koje se zajedno odazivaju na ime ENI. Već je na ulazu započeo topao prijem uz čaše šampanjca kojima se iskazivala
dobrodošlica gostima. Netom prije službenog početka klub Stereo je bio prepun.

Djevojke su točno u 23.00h otvorile koncertnu promociju pjesmom ”Traži se dečko”, koji je izvrsno prihvaćen kod publike, mahom mlađe populacije. Bilo mi je potrebno taman toliko vremena da u potpunosti otpjevaju prvu pjesmu kako bih pronašla idealno mjesto s kojeg mogu promatrati što se događa na sceni i oko nje.

Nakon pozdrava gledateljima i slušateljima Radio Rijeke (koja je uživo prenosila koncert) uslijedili su i ostali noviteti, pjesme ”Mona Lisa”, ”Kraj”, zatim Nikolinin solo uz njen vrckavi uvodni komentar na pjesmu ”Gore je bolje”, na što se nastavlja ”Ja znam”, te prošloljetni megahit i ujedno i naslovnu pjesmu albuma, ”Oči su ti ocean”, koji je publika spremno dočekala pjevajući i plešući zajedno sa ENIcama. Nakon te pjesme, djevojke su otkrile razlog njihovih širokih osmjeha i posebnog sjaja u njihovim očima. Naime, one su ovim nastupom ujedno proslavile desetogodišnjicu rada. Iskreno su se zahvaljivale svim suradnicima i ljudima koji su ih pratili tokom svih ovih godina, kada je na pozornicu stigla torta sa deset svjećica, direktno iz Conta. Nakon što su zamislile želje i puhnule sve svjećice, koncert se nastavio blago nostalgičarski pjesmama ”Probudi me” (s kojom su nastupile na Eurosongu 1997), ”Ti si moja ruža”, ”Rijetko te viđam s djevojkama”, te ”Mara Pogibejčić” s kojom su zaključile nastup. Tada su se na pozornicu popeli predstavnici njihove matične kuće Dallas records, obasipajući ih ružama i malim paketićima, svaka od njih dobila je ”dobar parfem”.

Slavlje se preselilo sa pozornice na podij i do DJ pulta pjesmom ”Riječke pičke”, te je potrajao do dugo u noć sa slavljenicama, obožavateljima, i nekim poznatim licima (Goran Bare, Neno Belan, Šajeta, Karin Kuljanić, Rene, ekipa iz Dallas recordsa, Radio Rijeke, Kanala Ri...)

Suma sumarum: iznenadila sam se pozitivnom atmosferom, iskrenošću, dobrim nastupom, veseljem, emocijama. Očekivala sam silna prenemaganja, presvlačenja barem deset puta, oskudne robice i slično, no djevojke su nosile blještavocrvene šljokaste topiće i traperice uz jedini ukras: široke osmjehe. Nekako me zatekla kratkoća, naime, nastup je trajao 45 minuta. Nije bilo lažnog glamura, otezanja u nedogled, brojnih gostiju na pozornici... Sve je bilo kratko i slatko, a djevojke vrlo ljupke. Zaista im iskreno želim uspjeh. Svaka čast!

Elizabeta Milanović

Objavljeno 24.03.2007.

Vremeplov

Nije lako biti dobar bend u bilo kom žanru - rock, punk, metal... sve to treba muda i uvjerljivost. Zato mislim da je ključno biti iskren i bit to što jesi. Mi smo zajebanti.
Boris Rakamarić (PHC), intervju za RiRock.com