Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Fall Fest- Diamond Dust zvijezde festivala

Fall Fest- Diamond Dust zvijezde festivala02., 03. i 04. 09. u klubu Tenk održao se Fall Fest u organizaciji udruge Čudo, Samodajedramenbejs kolektiv uz blagoslov prostorodavaca, udruge Riječko pleme.

Iako su sva tri dana imali tehničkih poteškoća, svaka pohvala organizatorima jer su obogatili riječku glazbenu scenu još jednim festivalom. Za pohvalu je i činjenica da su domišljato zaobišli birokratske zabrane i otvorili vrata medija mnogim demo bendovima.

Prvu večer otvorio je riječki thrash metal bend Crematorium uz izvrsne izvedbe pjesama: „Crematorium“, „Metal Massacre“ i „Promised Land“. Pored svojih pjesama publiku su zagrijali i obradama Metallice. Nakon ovog perspektivnog benda uslijedili su: Diamond Dusti, Effatha, Grief Charisma i Melting Core.

Kao zvijezde večeri, a po meni i cijelog Fall Festa, izdvojila bih Diamond Duste. Ova heavy/power/thrash grupa, poznata ne samo po zgodnom bubnjaru, već i po izvrsnoj glazbi, užarila je atmosferu. Svoj nastup otvorili su pjesmom s novog dema, „Virus“, koja je rađena u thrash điru s puno brzih dionica, te je upotpunjena nepravilnim i progresivnim ritmovima. Nakon izvrsnog uvoda uslijedio je raznovrstan repertoar u kojem su pokazali da su izvrsni glazbenici, ali i zabavljači. Večer su završili obradom Megadetha- „Symphony of Destruction“.

Drugu večer otvorio je Brain Production, progressive/alternativni/rock bend s Krka. Uslijedili su: Flipperi, Božje ovčice, Invert, te Krešo i Kisele Kiše.

Iako je najviše posjetitelja bilo na Kreši i Kiselim Kišama, meni najzanimljivije učinile su se Božje ovčice. Kršćanski punk rock bend iz Međimurja, čiji je vokal, Tomislav Mihac, s najlonskom čarapom na glavi uspaničeno skakao i tjerao vraga riječima „MARŠ SOTONA!“, što je izazvalo salve smijeha, dok ih je pjesma „Gloria“ izdvojila kao izvrsne performere. O Kreši i Kiselim Kišama mislila sam se raspisati. S tom namjerom prišla sam jednom od članova benda na kraju koncerta i zamolila ga popis pjesama. Njegov odgovor bio je: „Ne“. Na moje pitanje zašto odgovorio je: „Zlato… Ne mo’š uvijek u životu dobit šta hoćeš“. Obzirom da je čovjek toliko slavan da ga ni uz pomoć google-a nisam mogla pronaći, ostat ću vam dužna njegovo ime. Kreši i ostatku benda svaka čast, ali dok se ne riješe člana punog arogancije bez pokrića, o njima više niti riječi neću napisati.

No, krenimo mi na treću večer. Otvorili su je instrumentalisti, Pavijan Grivasti. Zatim su na stage stupili duo GlosaArt, čiji me vokal najblaže rečeno, oduševio. Od oponašanja zvuka trube, do savršeno otpjevanih raspona. Fantastično! Večer se nastavila uz Bastor iz Omišlja, koji je za vrijeme nastupa, na žalost, cijelo vrijeme imao tehničkih poteškoća. To je bio bend koji je imao najmanje sreće na festivalu s najviše tehničkih poteškoća. Stoga ih je teško objektivno predstaviti. Nakon Bastora, nastupili su punkeri- One Step Away, čija je izvedba bila najduža i najposjećenija te večeri.

Fall Fest zatvorili su Buco i Kalašnjikovi.

Ivana Prica

Objavljeno 06.09.2010.

Vremeplov

Često je najgore što možete učiniti u nekoj situaciji je da ne učinite ništa.
Ice Cube