Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Father, Grad i Morso- noć dobrog domaćeg rocka

Father, Grad i Morso- noć dobrog domaćeg rocka22.8.2010. na Gradini se održala noć dobrog domaćeg rocka. Nastupala su tri, stilski potpuno različita, a međusobno vrlo povezana benda.

Oko 21:20h pozornicom su se zaorili zvukovi Morsa. Iako imaju tek jedan album, „Izlog“, prati ih glas riječkih miljenika. Spoj ravnopravnih muških i ženskih vokala prožet vrhunskim instrumentalnim dionicama jednostavno tjera publiku da se zaljube u ovaj bend. Studijske verzije pjesama su im odlične, ali live izvedbe nadmašuju snimljene materijale. Pjesme „Sol“, „Publika za smijanje“ i „Sati“ dobivaju novo značenje na stageu. Prožete su energijom članova, koja se prenosi na slušatelje. Svaki put kada čujem ovaj bend u živo,čujem nešto novo.

Nakon fenomenalnog uvoda, na scenu su stupili riječki veterani, Grad.

Iako medijski nedovoljno zastupljena, ova grupa spojila je vrhunske glazbenike, koji vladaju lokalnom scenom već dvadeset i tri godine. Toplu noć na Gradini začinili su i pjesmama s novog albuma „Ne“. Zajedno s Gradom, publika svih generacija pjevala je stare i nove hitove. Oduševile su me izvedbe „Eni“ i „Znak“ na kojoj im se pridružio i pjevač Fathera, Mihael Prosen.

Za kraj, scenom je zavladao, jedan od najdražih riječkih bendova, Father. U početku pomalo stidljivu publiku, Mihael je osobno došao „pogurati“ u prve redove. Pjesme: „Cynosure“, „Venus & Mars“, „Never Come Back“ i „Borao“; samo su neke od uspješnica popraćene headbanganjem, vrištanjem i pjevanjem. Ono što ne mogu izdvojiti je tko je bio „luđi“, grupa ili oni koji su ih došli slušati, a upravo to razlikuje ovaj bend od svih drugih hrvatskih grupa.

Bruce Dickinson prepoznao je njihov potencijal, ali ne i Hrvati. Uz malo pirotehnike i uz bolju rasvjetu, ravni su svim onim svjetskim bendovima s kojima su svirali (Apocalyptica, Korn i Anthrax). Zbilja je šteta da prvoklasni muzičari iz malene nam države budu poznati u inozemstvu, ali da kod nas rijetko tko zna za njih.

Jedini su koji su na Gradini imali bis, a očekivano, izveli su „Eleanor Rigby“.

Iskreno se radujem izlasku njihovog novog albuma „One Eon“ krajem slijedećeg mjeseca, te se nadam da će ih on uspješno i zasluženo lansirati na svjetsku scenu.


Ivana Prica

Objavljeno 24.08.2010.

Vremeplov

Rock ’n’ roll je fizička, opipljiva stvar. Kada savladaš skale i progresije možeš ga oblikovati na svoj način.
Brian Setzer (Stray Cats)