Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Father, Grad i Morso- noć dobrog domaćeg rocka

Father, Grad i Morso- noć dobrog domaćeg rocka22.8.2010. na Gradini se održala noć dobrog domaćeg rocka. Nastupala su tri, stilski potpuno različita, a međusobno vrlo povezana benda.

Oko 21:20h pozornicom su se zaorili zvukovi Morsa. Iako imaju tek jedan album, „Izlog“, prati ih glas riječkih miljenika. Spoj ravnopravnih muških i ženskih vokala prožet vrhunskim instrumentalnim dionicama jednostavno tjera publiku da se zaljube u ovaj bend. Studijske verzije pjesama su im odlične, ali live izvedbe nadmašuju snimljene materijale. Pjesme „Sol“, „Publika za smijanje“ i „Sati“ dobivaju novo značenje na stageu. Prožete su energijom članova, koja se prenosi na slušatelje. Svaki put kada čujem ovaj bend u živo,čujem nešto novo.

Nakon fenomenalnog uvoda, na scenu su stupili riječki veterani, Grad.

Iako medijski nedovoljno zastupljena, ova grupa spojila je vrhunske glazbenike, koji vladaju lokalnom scenom već dvadeset i tri godine. Toplu noć na Gradini začinili su i pjesmama s novog albuma „Ne“. Zajedno s Gradom, publika svih generacija pjevala je stare i nove hitove. Oduševile su me izvedbe „Eni“ i „Znak“ na kojoj im se pridružio i pjevač Fathera, Mihael Prosen.

Za kraj, scenom je zavladao, jedan od najdražih riječkih bendova, Father. U početku pomalo stidljivu publiku, Mihael je osobno došao „pogurati“ u prve redove. Pjesme: „Cynosure“, „Venus & Mars“, „Never Come Back“ i „Borao“; samo su neke od uspješnica popraćene headbanganjem, vrištanjem i pjevanjem. Ono što ne mogu izdvojiti je tko je bio „luđi“, grupa ili oni koji su ih došli slušati, a upravo to razlikuje ovaj bend od svih drugih hrvatskih grupa.

Bruce Dickinson prepoznao je njihov potencijal, ali ne i Hrvati. Uz malo pirotehnike i uz bolju rasvjetu, ravni su svim onim svjetskim bendovima s kojima su svirali (Apocalyptica, Korn i Anthrax). Zbilja je šteta da prvoklasni muzičari iz malene nam države budu poznati u inozemstvu, ali da kod nas rijetko tko zna za njih.

Jedini su koji su na Gradini imali bis, a očekivano, izveli su „Eleanor Rigby“.

Iskreno se radujem izlasku njihovog novog albuma „One Eon“ krajem slijedećeg mjeseca, te se nadam da će ih on uspješno i zasluženo lansirati na svjetsku scenu.


Ivana Prica

Objavljeno 24.08.2010.

Vremeplov

Uvijek sam znao da će me gledanje unatrag na moje suze nasmijati, ali nisam znao da će me gledanje unatrag na moj smijeh rasplakati…
Cat Stevens