Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Festival filmova o ljudskim pravima u Art kinu Croatia

Festival filmova o ljudskim pravima u Art kinu CroatiaHuman Rights Film Festival stiže u Art-kino Croatia od 11. do 14.12. - ulaz je slobodan na program u cijelosti...

Dvanaesti put zaredom Human Rights Film Festival (HRFF) poticat će javnost na razmišljanje i djelovanje. Sadržajem jak festival angažiranog i autorskog filma održat će se od 8. do 14. 12. u kinu Europa u Zagrebu te od 11. do 14.12.u Art-kinu u Rijeci. HRFF je realiziran u organizaciji Multimedijalnog instituta i Udruženja za razvoj kulture „URK”, a program u Rijeci dodatno u suradnji s udrugom Filmaktiv.

Glavni filmski program u Rijeku donosi 11 dugometražnih igranih i dokumentarnih najnovijeg datuma, te i ove godine hrvatska publika upravo na HRFF-u ima priliku premijerno pogledati neke od najzapaženijih filmova godine. Pored glavnog filmskog programa, popratni festivalski program donosi diskusiju o pravu na pobačaj s moderatorom Nebojšom Zelić u četvrtak, 11.12. u 19:00.

Prvi film na programu je u četvrtak, 11.12. u 13 sati - drama Iz vremena koje prolazi (From What is Before / Mula sa kung ano ang noon, 2014.) traje ’samo’ 338 minuta. U filmu pratimo tajanstvene stvari koje se počinju događati na Filipinima 1972. godine.

Festival otvaramo filmom Ljubav je čudna stvar (Love Is Strange, 2014.) redatelja Ira Sachsa, jednog od u zadnje vrijeme najintrigantijih predstavnika američkog nezavisnog filma. Ovo je novi Sachsov izlet u život LGBT-zajednice, sa zvjezdanom glumačkom postavom. Ben i George, istospolni par s Manhattana, četiri desetljeća veze okrunit će brakom. Zbog stupanja u brak George u glazbenoj katoličkoj školi dobiva otkaz, pa nova nezavidna financijska situacija razdvaja taj stari ljubavni par te ih iz zajedničkog života izmješta u stanove prijatelja i obitelji. Ultimativni film o ljubavi pod pritiskom dogmatske tradicije i ekonomske krize!

Tragičnu, a istinitu priču o mladom neoženjenom paru iz sjevernog dijela Malija donosi redatelj i producent Abderrahmane Sissako koji u svojoj filmografiji broji kratke, igrane i dokumentarne filmove s iskustvima emigranata i vezama između afričkih i zemalja zapadnoga svijeta. Francusko-mauritanski film Timbuktu (Timbuktu, 2014.) prikazuje mučnu priču ljubavnog para kojeg islamski ekstremisti zbog nezakonite vanbračne djece pred stotinama posjetitelja kamenuju na smrt u centru grada Aguelhoka. Važan film o fenomenu tzv. Islamske države.

Još jednu istinitu priču na 12. HRFF-u ispričat će nam Oskarom nagrađivani redatelj Danis Tanović. U 90-minutnoj drami Tigers (Tigers, 2014.) prati se sudbina mladog Ayana, Pakistanca koji za život zarađuje prodavajući jeftine lijekove lokalne izrade.

Nakon uplovljavanja u bračnu luku Syed Aamir Raza odluči svoju karijeru graditi u multinacionalnoj korporaciji sve do trenutka kad shvati da su mliječne formule svjetskih korporacija i njihove agresivne marketinške kampanje krive za smrt velikog broja novorođenčadi. Pakistanac odbacuje karijeru, diže glas protiv korporacija, a u borbi mu pomaže i International Baby Food Action Network (IBFAN). Syed Aamira Razu glumi zvijezda Bollywooda, Emraan Hashmi.

Objavljeno 11.12.2014.

Vremeplov

Ako ne poštuješ osobe s kojima radiš i ako nisi iskren, stvar jednostavno ne funkcionira.
Mirela Proselac Remi (Elemental)