Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Frano Živković na Maloj ljetnoj pozornici

Frano Živković na Maloj ljetnoj pozorniciU četvrtak 06.08.2015. s početkom u 12:00 u Opatiji na Maloj ljetnoj pozornici u sklopu Solo Positivo Film Festivala koji se održava od 01. do 06.08. nastupiti će Frano Živković kojem će ovaj nastup ujedno biti i promocija njegovog prvog autorskog albuma ’’It’s a secret’’.

Desetogodišnji Frano interes za glazbu pokazao je s dvije i pol godine, a za treći mu je rođendan - na nagovor roditelja Sandre i Branimira – djed Žarko Živković, akademski gitarist koji živi i radi u Sloveniji, kupio gitaru.

Frani je omiljeni gitarist Tommy Emmanuel, a kako on nosi titulu CGP (Certified Guitar Player), posve je logično da ona Franina glasi ’YGP’ (Young Guitar Player). Uz Emmanuela, među prijateljima gitaristima su mu i Stochelo Rosenberg, Ana Vidović, Zoran Dukić, Petrit Çeku, Lars de Rijck i drugi.

Njegov učitelj gitare je prof. Domagoj Pauković s kojim Frano radi od svoje pete godine. Iste godine upisuje se u povijest kao najmlađi izvođač koji je održao samostalni koncert klasične glazbe na gitari, a popis uspjeha i nagrada tu ne staje: pod mentorstvom profesorice Maše Legac, kao šestogodišnjak koji još nije ni upisao prvi razred osnovne škole, sudjelovao je na državnom natjecanju osvojivši nagrade iz gitare i solfeggia. Nedavno je pod njezinim mentorstvom sudjelovao i u Dubrovniku na državnom natjecanju iz solfeggia kao najmlađi natjecatelj u I i II. kategoriji. U povijesti tog natjecanja po prvi se puta tako dogodilo da nagrade osvaja šestogodišnjak, te da osmogodišnjak u konkurenciji četrnaestogodišnjaka i petnaestogodišnjaka kući ponese drugu nagradu.

Osvojio je prve nagrade na međunarodnom natjecanju ’Tirando’ u Poreču i na Omiškom festivalu gitare 2011., te na Nikšićkom festivalu gitare u Crnoj Gori 2012. godine. Snimio je i CD s dječjim pjesmama na kojem se nalazi i njegova skladba ”Kad gitara pjeva”.

Osim gitare, svira klavir i violinu, voli nastupati, pjevati i skladati, a njegovi roditelji kažu da posjeduje ’izniman temperament, eksplozivnu energiju i veliku upornost’. To potvrđuju i snimke njegovih izvedbi popularnih glazbenih, ali i klasičnih komada, poput Vivaldijevog koncerta u D-duru RV93 koji se običava svirati tek u srednjoj glazbenoj školi. Postao je tako najmlađi Hrvat koji je izveo Vivaldijev koncert, a možda i najmlađi na svijetu. U njegovom klasičnom programu također se nalaze djela Brouwera, Bacha, Domeniconija, Tarrege, Yorka i Padovca.

Objavljeno 05.08.2015.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)