Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Frano Živković na Maloj ljetnoj pozornici

Frano Živković na Maloj ljetnoj pozorniciU četvrtak 06.08.2015. s početkom u 12:00 u Opatiji na Maloj ljetnoj pozornici u sklopu Solo Positivo Film Festivala koji se održava od 01. do 06.08. nastupiti će Frano Živković kojem će ovaj nastup ujedno biti i promocija njegovog prvog autorskog albuma ’’It’s a secret’’.

Desetogodišnji Frano interes za glazbu pokazao je s dvije i pol godine, a za treći mu je rođendan - na nagovor roditelja Sandre i Branimira – djed Žarko Živković, akademski gitarist koji živi i radi u Sloveniji, kupio gitaru.

Frani je omiljeni gitarist Tommy Emmanuel, a kako on nosi titulu CGP (Certified Guitar Player), posve je logično da ona Franina glasi ’YGP’ (Young Guitar Player). Uz Emmanuela, među prijateljima gitaristima su mu i Stochelo Rosenberg, Ana Vidović, Zoran Dukić, Petrit Çeku, Lars de Rijck i drugi.

Njegov učitelj gitare je prof. Domagoj Pauković s kojim Frano radi od svoje pete godine. Iste godine upisuje se u povijest kao najmlađi izvođač koji je održao samostalni koncert klasične glazbe na gitari, a popis uspjeha i nagrada tu ne staje: pod mentorstvom profesorice Maše Legac, kao šestogodišnjak koji još nije ni upisao prvi razred osnovne škole, sudjelovao je na državnom natjecanju osvojivši nagrade iz gitare i solfeggia. Nedavno je pod njezinim mentorstvom sudjelovao i u Dubrovniku na državnom natjecanju iz solfeggia kao najmlađi natjecatelj u I i II. kategoriji. U povijesti tog natjecanja po prvi se puta tako dogodilo da nagrade osvaja šestogodišnjak, te da osmogodišnjak u konkurenciji četrnaestogodišnjaka i petnaestogodišnjaka kući ponese drugu nagradu.

Osvojio je prve nagrade na međunarodnom natjecanju ’Tirando’ u Poreču i na Omiškom festivalu gitare 2011., te na Nikšićkom festivalu gitare u Crnoj Gori 2012. godine. Snimio je i CD s dječjim pjesmama na kojem se nalazi i njegova skladba ”Kad gitara pjeva”.

Osim gitare, svira klavir i violinu, voli nastupati, pjevati i skladati, a njegovi roditelji kažu da posjeduje ’izniman temperament, eksplozivnu energiju i veliku upornost’. To potvrđuju i snimke njegovih izvedbi popularnih glazbenih, ali i klasičnih komada, poput Vivaldijevog koncerta u D-duru RV93 koji se običava svirati tek u srednjoj glazbenoj školi. Postao je tako najmlađi Hrvat koji je izveo Vivaldijev koncert, a možda i najmlađi na svijetu. U njegovom klasičnom programu također se nalaze djela Brouwera, Bacha, Domeniconija, Tarrege, Yorka i Padovca.

Objavljeno 05.08.2015.

Vremeplov

Ako odustanem od nečega za mene je to znak da je tu nešto stvarno pogrešno.
Billy Corgan (Smashing Pumpkins)