Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gibonni - Odličan uvod u Ljeto na Gradini

Gibonni - Odličan uvod u Ljeto na GradiniKoncertom na Trsatskoj gradini Gibonni je promovirao svoj osmi studijski album- „Toleranca“. Izašao je na stage oko 20:30h i zasvirao „Tolerancu“, te je pozdravio prisutne i istaknuo koliko mu je drago da svira u Rijeci i u manjem, intimnijem prostoru.

Svi su oduševljeno pljeskali i uzvikivali njegovo ime. Nastavio je sa svojim hitovima, te se spustio među publiku dok je izvodio pjesmu „Ovo mi je škola“. Prisutni su mu pružali ruke, pjevali s njim i dozivali ga.

Vrativši se na pozornicu krenuo je sa šalama na račun svog tehničara i prijatelja Ljube, koji je do kraja večeri uz Gibonnija bio glavna zvijezda, čak mu je i slušateljstvo skandiralo.

Između svake izvedbe Gibo je održao kratki monolog s humorističnim upadicama. Davao je savjete mladima o ljubavi, objašnjavao koje mu je pjesme teško izvesti, te isticao koliko mu je bitna glazba u životu. Stvorio je nevjerojatno ugodnu atmosferu, gdje je svaka prisutna osoba osjećala kao da se obraća baš njoj.

Iznenađenjima nije bilo kraja, pa mu se tako pridružila i Ivana Husar tijekom izvedbe pjesme „Anđeo u tebi“. Otpjevali su zajedno nekoliko hitova, a Ivana je svojom bojom i rasponom glasa ostavila sve bez teksta.

Ono što je bilo posebno zanimljivo je „ritualno čučanje“. Pjevač se spustio još jednom u publiku i rekao svima neka čučnu i zapjevaju s njim. Četiristo osoba učinilo je to i priredilo nam fascinantan prizor.

Gotovo tri sata publika je uživala u koncertu. Dozvali su Gibu na dva bisa i izvrsno se zabavili.

Obzirom da se radi o izvođaču koji bez problema puni velike dvorane, ovaj intimni koncert, u malom prostoru, prikazao je Gibonnija ne samo kao vrhunskog glazbenika i profesionalca, već i kao duhovitu, toplu i beskrajno simpatičnu osobu potpuno predanu svojim fanovima. Odličan uvod u Ljeto na Gradini.

Ivana Prica

Objavljeno 31.05.2010.

Vremeplov

Jedina stvar čudesnija od glazbe je čovjek iza nje.
Ray Charles