Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Glazbeno – aktivistički dokumentarac ’Pussy Riot – Punk molitva’ u Mini Art-kinu

Glazbeno – aktivistički dokumentarac ’Pussy Riot – Punk molitva’ u Mini Art-kinu’Pussy Riot: Punk molitva’ dokumentarni je film koji prati zbivanja vezana uz suđenje i optužbu članica ruske feminističke umjetničke skupine Pussy Riot.

Tri su članice uhićene u ožujku 2012. nakon izvedbe provokativnog performansa, tzv. punk molitve, u moskovskoj katedrali. Uslijedile su vrlo stroge i ozbiljne optužbe o širenju vjerske mržnje, a ono što je počelo kao pjesma rugalica i duhovita kritika upućena arogantnosti i hipokriziji Putinove vlade pretvorilo se u tragično svjedočanstvo o cenzuri i represiji u današnjoj Rusiji.

Trenutno se jedna od članica skupine Pussy Riot, Nadezhda Tolokonnikova, vodi kao nestala osoba prema priopćenju Amnesty Internationala. Tolokonnikova je 22.10.ove godine trebala biti premještena u drugu zatvorsku ustanovu, no ruske vlasti tvrde da je još uvijek u tranzitu.

’Pussy Riot - Punk molitva’ nagrađen je na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu posebnom nagradom žirija uz nominaciju za glavnu nagradu u kategoriji dokumentarnog filma.

’Pussy Riot – punk molitva’ prikazuje se u novom Mini Art-kinu 22., 23. i 24. studenoga u 20 sati i 30 minuta. Zbog ograničenog broja sjedala (15) moguće je rezervirati svoje mjesto na ulaznice@art-kino.org ili telefonskim putem na 051/323-261.

Objavljeno 16.11.2013.

Vremeplov

Dođeš, sviraš, i nadaš se da su neki bitni igrači u publici, koji mogu i žele ti pomoći u budućnosti. Odnosno žele pomoći sebi na način da usput možda pomognu i tebi.
Mario Grdošić, glazbeni promotor