Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Glazbeno/aktivistički festival u Palachu

Glazbeno/aktivistički festival u PalachuUdruge Škatula i Diston u suradnji s Centrom za mirovne studije iz Zagreba predstavljaju jednodnevni glazbeno/aktivistički festival koji će se održati u petak 25.04.2014. u riječkom Palachu.

No pasaran je stari antifašistički poklič čiji se gromoglasan uzvik mogao čuti za vrijeme Španjolskog građanskog rata 1936., tijekom sandinističkog ustanka u Nikaragvi, tijekom okupacija sveučilišta u proljeće 2009. godine.

Ipak u Rijeci je taj je naziv ostao upamćen radi dvodnevnog festivala koji je spojio mnogobrojne različite sadržaje s uradi sam hardcore punkom. Godine su prolazile, ideje i koncepti su se mijenali no misao o nužnosti nastavka se vratila na svoje prvobitno mjesto, u klub Palach koji će još jednom biti naklonjen svima onima koji se na bilo koji način osjećaju potlačeno ili zapostavljeno radi prihvaćanja nešto radikalnijih misli od onih koje dominiraju današnjim društvom.

Svjesno smo prihvatili činjenicu da je porast fašizma evidentan. Pokušati ćemo stoga i promisliti što znači sada već stalno vrijeme krize koje za sobom nužno donosi i rast nacionalizma kroz uvodnu diskusiju; dijeliti ćemo hranu svima onima kojima je potrebna akcijom Hrana, a ne oružje; poslušati ćemo poruke četiri sjajna benda. 25.4. će prije svega biti cjelodnevna manifestacija slobode i antifašizma.

Program:
13.00 – 15.00h @ Kružna : besplatni ručak kolektiva Hrana, a ne oružje

U sklopu inicijative ’’Hrana, a ne oružje Rijeka’’, nekoliko puta mjesečno pripremamo obrok koji se besplatno dijelimo na vidljivim lokacijama u gradu. Hrana koja je predviđena za bacanje na tržnicama ili dućanima se skuplja, čisti, kuha te na kraju dijeli čime se podsjeća da je količina hrane koja se svakodnevno baci u svijetu dovoljna za prehranjivanje svih onih kojima je potrebna.

17.00 – 19.00h @ Galerija Palach : Antifašistički dani: predstavljanje festivala koji će trajati tijekom svibnja i lipnja 2014.

“Antifašistički dani” su zamišljeni kao interaktivno suočavanje s trenutnim stanjem porasta fašizma kroz aktivnu participaciju sudionika/ica, aktivista/ica, srednjoškolaca i studentske populacije. Uvodno predavanje će objasniti potrebu za festivalom antifašizma, stadijem u kojem se danas nalazi društveni i medijski prostor, objasniti stanje unutar lokalne zajednice, potrebu za mapiranjem prostora prepunih desničarskih obilježja kao i potrebu za promišljanjem aktivizma kao načina otpora. Aktivnosti će u Rijeci provoditi članovi udruge Škatula u suradnji s Filozofskim fakultetom i Savezom udruga Molekula.


21.00 – 04.00h @ Klub Palach : koncert
BLACK GUST, Zagreb

DIVIDED MINDS, Zagreb

SEVEN MOULDY FIGS, Zagreb

RAGGALUTION, Kranj (Slo)

DJ ROTTEN, Rijeka

Ulaz na koncert je slobodan.

Objavljeno 24.04.2014.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja