Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Goribor u riječkom Klub.u

Goribor u riječkom Klub.uLegendarni se Goribor nakon dvije godine vraća u Rijeku te će 26.04.2014. izaći pred riječku publiku i predstaviti aktualni dvostruki album „Evo je banja“.

Nakon kreativne koncertne pauze benda, Aleksandar Stojković ST početkom je prošle godine u studiju Kramasonik, u suradnji sa braćom Sinkauz (East Rodeo,…day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama snimio pjesmu „Jureći ljubav“.

Bend polovicom travnja završava snimanje novog singla, a nakon toga odlaze u Sloveniju gdje će raditi na završetku live DVD izdanja (koncert snimljen u Vintage Industrial Baru u Zagrebu).

Goribor je i dalje jedan od najzanimljivijih predstavnika alternativne scene na području ex-Yu. Njihova je muzika mješavina trip-hopa i pomaknutog bluesa uvaljanog u hipnotizirajući loop, a njihovi tekstovi čiji je autor Aleksandar Stojković ST nabijeni su jakim emocijama i osobnim iskustvom života koji ga boli i grebe.

Muzika Goribora je ”metafizika života, stanje svijesti, uma i osjećajnosti”. Njihova muzika je ”hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše”. A snimili su tek dva albuma, „Goribor“ i dvostruko izdanje „Evo je banja“ (Dancing Bear).

Album „Evo je banja“ i dalje je jedno od neizostavnih muzičkih izdanja balkanske post-tranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih kad je riječ o urbanoj sceni regije. Album je snimljen u studiju ”Partyzan” u Puli, a producirao ga je Edi Cukerić koji je u karijeri radio s bendovima Hladno Pivo, Bambi Molesters, Let 3, Gustafi i drugima.

Nakon više nego uspješne prošlogodišnje promotivne turneje povodom izlaska aktualnog albuma, Goribor će i 2014. biti koncertno aktivan. Bend je u ožujku krenuo na drugi dio velike turneje po regiji i Europi gdje će osim Rijeke nastupiti i u Splitu, Zagrebu, Zurichu, Novom Sadu i Sarajevu.

Broj ulaznica je strogo ograničen zbog kapaciteta Klub.a pa Vam preporučamo da svoju ulaznicu nabavite na vrijeme i pridružite nam se na intimnom koncertu.

Ulaznice se u pretprodaji po 40 kn mogu nabaviti na šanku Beertije na Trsatu ili online u sustavima entrio.hr, dok će karta na dan koncerta na ulazu u Klub. iznositi 60 kn.

Objavljeno 25.04.2014.

Vremeplov

Jako nam je stalo da stignemo do vrha, ali to ćemo postići svirajući našu muziku, bez ikakvih ustupaka.
Nick Mason (Pink Floyd)