Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Goribor u riječkom Klub.u

Goribor u riječkom Klub.uLegendarni se Goribor nakon dvije godine vraća u Rijeku te će 26.04.2014. izaći pred riječku publiku i predstaviti aktualni dvostruki album „Evo je banja“.

Nakon kreativne koncertne pauze benda, Aleksandar Stojković ST početkom je prošle godine u studiju Kramasonik, u suradnji sa braćom Sinkauz (East Rodeo,…day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama snimio pjesmu „Jureći ljubav“.

Bend polovicom travnja završava snimanje novog singla, a nakon toga odlaze u Sloveniju gdje će raditi na završetku live DVD izdanja (koncert snimljen u Vintage Industrial Baru u Zagrebu).

Goribor je i dalje jedan od najzanimljivijih predstavnika alternativne scene na području ex-Yu. Njihova je muzika mješavina trip-hopa i pomaknutog bluesa uvaljanog u hipnotizirajući loop, a njihovi tekstovi čiji je autor Aleksandar Stojković ST nabijeni su jakim emocijama i osobnim iskustvom života koji ga boli i grebe.

Muzika Goribora je ”metafizika života, stanje svijesti, uma i osjećajnosti”. Njihova muzika je ”hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše”. A snimili su tek dva albuma, „Goribor“ i dvostruko izdanje „Evo je banja“ (Dancing Bear).

Album „Evo je banja“ i dalje je jedno od neizostavnih muzičkih izdanja balkanske post-tranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih kad je riječ o urbanoj sceni regije. Album je snimljen u studiju ”Partyzan” u Puli, a producirao ga je Edi Cukerić koji je u karijeri radio s bendovima Hladno Pivo, Bambi Molesters, Let 3, Gustafi i drugima.

Nakon više nego uspješne prošlogodišnje promotivne turneje povodom izlaska aktualnog albuma, Goribor će i 2014. biti koncertno aktivan. Bend je u ožujku krenuo na drugi dio velike turneje po regiji i Europi gdje će osim Rijeke nastupiti i u Splitu, Zagrebu, Zurichu, Novom Sadu i Sarajevu.

Broj ulaznica je strogo ograničen zbog kapaciteta Klub.a pa Vam preporučamo da svoju ulaznicu nabavite na vrijeme i pridružite nam se na intimnom koncertu.

Ulaznice se u pretprodaji po 40 kn mogu nabaviti na šanku Beertije na Trsatu ili online u sustavima entrio.hr, dok će karta na dan koncerta na ulazu u Klub. iznositi 60 kn.

Objavljeno 25.04.2014.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf