Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Građanski neposluh - Viva, viva punk

Građanski neposluh - Viva, viva punkGrađanski neposluh je punk rock bend iz Rijeke, sviraju negdje od polovice 1998. godine kada su po vlastitom priznanju počeli ’praviti buku po gradu i okolici’. Od preko stotinjak nastupa najradije izdvajaju onaj riječki s grupom UK Subs. Postavu čine Dario na gitari, Silvio na basu, Adam na bubnju, Dean na vokalu, a demo snimke u počeli raditi još 1999. godine kada su u riječkom ’Studiju za sirotinju’ snimili prvi demo sa četiri pjesme.

Dečki se ne žele stavljati u ’nikakve ladice i okvire’ mada ih često opisuju kao punk rock Oi! formaciju s izrazito socijalno-političkim tekstovima, ’anti’ orijentacije. Slušajući demo snimke Građanskog neposluh teško je oteti se dojmu da u Rijeci na ovaj-ili-onaj-način duh izvornog punka iz vremena Parafa i Mrtvog kanala opstaje bez velikih stilskih promjena.

Bubanj, bas, gitara, tri akorda A-D-E, britki ironični tekstovi, sasvim im je dovoljno da odašilju svoje poruke u sveopću buku i kaos bez neke konkretnije želje za službenim nosačem zvuka ili nedajbože ugovorom s nekim diskografskim labelom. Pjesma ”Moja Hrvatska” je najbolji primjer kako praše ovi riječki punkeri. I da... kao uzor navode nikog drugog doli Radu Končara. Oi! Link je www.gradjanski-neposluh.com.

Marko Belić

Objavljeno 14.06.2006.

Vremeplov

Prijatelj je onaj koji ti daje potpunu slobodu da budeš ono što jesi.
Jim Morrison