Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Gretta - bend koji obećava

Gretta - bend koji obećavaPreksinoć su u Teti Roži nastup održali zagrebački rockeri - Gretta. Koncert je počeo u 23 sata, kada su Tomisla Čubek - Chubi (vokal, gitara), Hrvoje Medanić (gitara), Toma Vlčev (bas, vokal) i Robert Modlić (bubanj) zasvirali pjesmu „Gubim sjaj“.

Početak su obilježili problemi s razglasom, te se više činio kao tonska proba, negoli uvod u koncert. No, uz simpatične Chubijeve komentare, te dobacivanja iz publike, atmosfera se podigla u trenu i svi su zaboravili na uvodne probleme, dok su dečki nastavili u žestokom tonu.

Manji prostor Tete Rože, činjenica da je bend na stageu vrlo blizu publici i kvalitetna glazba stvorili su intimno okruženje i doživljaj da se svi međusobno poznaju.

S obzirom da je ovim nastupom Gretta promovirala novi album „Vidim što vidim“, ne čudi da je trinaest pjesama bilo upravo s tog izdanja, a svaka izvedba popraćena je gromoglasnim pljeskom i sveopćim odobravanjem. Neke od pjesama u kojima smo uživali bile su: „Sami protiv svih“, „Biti sam“, „Istine su laži“ i „Kako sad da ti kažem“, u kojima se vidi veliki napredak benda u zadnje dvije godine. Dok je na njihovom prvom albumu, „Fanatiku“, zvuk još uvijek bio nesiguran, „Vidim što vidim“ donosi nam kvalitetnu muziku, usklađenost, harmoniju i glazbenu zrelost, a kada se to pomiješa s energičnim nastupom, dobije se formula uspjeha.

Na žalost, sinoćnji koncert trajao je samo sat vremena. Otkazalo je pojačalo Chubijeve gitare, te su ubrzo nakon toga dečki završili sa svirkom. Dobra atmosfera je potrajala, te sam imala priliku popričati s Hrvojem i Tomom, koji su mi otkrili kako Gretta zajedno provodi šest od sedam dana u tjednu. Ako nisu na probi, idu na druge koncerte, dogovore ili pak jednostavno druženja, koja im nikada ne dosade.

Na pitanje- „Što se desilo na početku? Zašto onoliki problemi?“, Hrvoje je objasnio kako nisu imali tonsku probu, jer su išli na Radio Rijeku predstavljati pjesme, te ju više nisu mogli održati kada su se vratili, a onda ne čudi da se desio pokoji problem. Unatoč tehničkim poteškoćama, dečki su bili iznimno zadovoljni reakcijama slušatelja i koncertom. Ono što me iznenadilo je pristupačnost i otvorenost Tome i Hrvoja. Razgovor s njima pravi je užitak.

Gretta je bend koji obećava. Ako su već na drugom albumu napravili ovako dobru live izvedbu, pitam se što slijedi. Vjerujem da ćemo ih u budućnosti slušati u puno većim prostorima.

Ivana Prica

Objavljeno 05.04.2010.

Vremeplov

Bili smo prenezgrapni da bi postali pop grupa.
Roger Daltrey (The Who)