Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grupa Fit koncertom u Tvornici kulture obilježava četiri desetljeća od osnutka

Grupa Fit koncertom u Tvornici kulture obilježava četiri desetljeća od osnutkaNakon što je izdanjem ’’The best of, 40 godina’’ najavila svoj povratak na scenu, legendarna riječka grupa Fit stiže pod sjajna svjetla pozornice u Šubićevoj. Veliki koncert uplaniran je u četvrtak, 2. studenog u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Pjevač Davor Lukas, gitarist Zorko Opačić i basist Miro Tešević 1982. godine osnovali su pop-rock grupu Fit. Tada riječki srednjoškolci i prijatelji iz razreda svoju su ljubav prema glazbi pretvorili u vlastiti bend, ne sluteći da će se njihove pjesme u čitavoj regiji pjevati i 40 godina kasnije. Fitovci su već 1982. godine nastupili na promotivnom koncertu Trećeg riječkog vala uz bendove Idejni nemiri, VIA Viktor Kunst i Umjetnici ulice upisujući se tako u povijest riječke glazbene scene.

Debitantski su album ’’Uz rijeku’’ objavili 1988. godine, a nakon što je vrpca prvog albuma u jednom sarajevskom studiju zabunom presnimljena, posao producenta preuzeo je Milan Mladenović, veliki uzor bendu i frontmen kultnog i nezaboravnog EKV-a. Radiofonični je prvijenac osvojio slušatelje diljem regije, a već 1989. objavljuju svoj drugi studijski album ’’Daj mi ruku’’.

Nakon nekoliko uspješnica poput pjesama ’’Mačka’’, ’’Zaboravit ću sve’’, ’’Rock’n’roll je kriv za sve’’ i ’’Daj mi ruku’’, grupa Fit nastupala je na pozornicama brojnih klubova i festivala diljem regije.

Kada je počeo rat, članovi su se benda raselili po Europi, a Fit je prestao s djelovanjem sve do povratničkog koncerta u riječkom Pogonu kulture 2009. godine. Dvije godine kasnije objavili su svoj treći album ’’2011’’. Povodom četiri desetljeća od osnutka benda, Davor i Zorko ponovno su se okupili kako bi u novim aranžmanima u obliku svojevrsne pjesmarice snimili najpoznatije pjesme iz svih razdoblja djelovanja benda.

Uskoro su im se pridružili Mirko Sokolović (bas) i Alen Tibljaš (bubnjevi), a ’’ The best of, 40 godina’’ album dostupan je na CD-u i vinilu u izdanju Croatia Recordsa. Na krilima će aktualnog izdanja riječka grupa svoje zarazne pop uspješnice izvesti pred zagrebačkom publikom 2. studenog u Tvornici kulture.

Ulaznice po cijeni od 15 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr.

Objavljeno 04.09.2023.

Vremeplov

Provincija je samo stanje duha. Glazba je samo jednim dijelom stvar zemljopisnih korijena, ostatak je umijeće slušanja i primanja utjecaja svih vrsta. Ne samo glazbenih.
Livio Morosin