Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hal’s All Star Guitar Festival 2009

Hal’s All Star Guitar Festival 2009Rijeka će se i ove godine upisati na kartu svjetskih gitarističkih metropola. 24. i 25. lisopada u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održati će se peti Hal’s All Star Guitar Festival na kojem nastupaju eminentni svjetski glazbenici.

Na ovogodišnjem izdanju festivala hrvatskoj publici po prvi puta će se predstaviti briljantni glazbenici poput Martina Taylora i Antonija Forcionea koji dolaze iz Velike Britanije odnosno Italije. Uz škotsku jazz pjevačicu Alison Burns i najznačajnijeg njemačkog virtuoza akustične gitare Petera Fingera glazbenih uzbuđenja na sceni riječkog HKD-a ne bi trebalo nedostajati.


Subota 24.10.2009. u 20h
Martin Taylor

Martin Taylor jedan je od najnagrađivanijih britanskih glazbenika čiju kolekciju krasi i nagrada koju mu je osobno uručila engleska kraljica. Jedanaest puta izabran je za najboljeg gitaristu na British Jazz Award, dobitnik je prestižne BBC-jeve nagrade ”Heart of Jazz”,a titulu počasnog doktora dodijelilo mu je škotsko sveučilište University of the West of Scotland
Poznat je kao vodeći svjetski instrumentalist u domeni solističkog nastupa na jazz gitari. Istinski je gitaristički inovator i koncertni majstor koji zadivljuje svakim svojim nastupom. Surađivao je sa legendama kao što su Stephane Grappelli, Chet Atkins, Bill Wyman, George Harrison i glazbenicima poput Dionne Warwick, Sacha Distel, Bryna Terfela i Jamieja Culluma.
Pat Methney tvrdi da je Martin Taylor jedan od najimpresivnijih gitarista u povijesti tog instrumenta i zaključuje to sa : He’s unbelievable!
Veliki Stephane Grapelli opisuje ga kao velikog umjetnika s bogatim talentom. Album ’’Together at Last’’ koji je Taylor realizirao sa Grapellijem nominiran je za Grammy. Martinov prvijenac producirao je Steve Howe iz legendarne grupe Yes, a upravo je taj album donio prve veće uspjehe poput prvih mjesta na jazz ljestvicama.

Subota 24.10.2009.
Hal

Riječki glazbenik Damir Halilić pokretač je i umjetnički ravnatelj Hal’s All Star Guitar festivala koji svake godine okuplja svjetsku gitarističku elitu pretežno u domeni akustične gitare. Objavio je četiri albuma od kojih je posljednji trostruki „Trilogy“ jedan od najvećih projekata domaće diskografije.Samo tijekom tekuće godine uz nastupe u domovini koncertirao je i u Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Sloveniji i Poljskoj. Od siječnja ove godine prisutan je na web siteu najveće svjetske gitarističke zvijezde Tommyja Emmanuela što predstavlja izuzetnu čast poglavito imajući na umu da se je time Hal našao u društvu vrhunskih umjetnika koje Emmanuelov management putem oficijelnog web sitea nastoji predstaviti svijetu. Dijelio je binu i surađivao sa vrhunskim svetskim imenima kao što su Tommy Emmanuel, Bernie Marsden, Woody Mann, Franco Morone, Muriel Anderson,...od kojih je većinu po prvi puta predstavio hrvatskoj publici. Umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala i organizator brojnih koncerata.

Nedjelja 25.10.2009. u 20h
Antonoio Forcione

Smatran Jimi Hendrixom akustične gitare Antonio Forcione posljednjih se godina nametnuo kao jedan od najkarizmatičnijih i najinventivnijih izvođača. Osim što je otvarao konecrte za zvijezde poput Phila Collinsa, Pina Danielea, Zucchera i Bobbyja McFerina slavu su mu donijele internacionalne turneje i koncerti od Australije, Indonezije, Hong Konga i Rusije preko Karibskih otoka pa sve do SAD-a, Kanade i Europe. Dijelio je binu i nastupao sa glazbenicima poput Johna McLaughlina, Johna Scofielda, Lea Kottkea, Triloka Gurtua, Birellija Lagrenea, Barneya Kessela i mnogih drugih.
Rođen u malom talijanskom selu na obalama Jadrana Antonija je životni put vodio od studija umjetnosti u Anconi preko studija glazbe i mimike u Rimu pa sve do Londona gdje živi od 1983. godine. Osim što posjeduje izniman glazbeni talent Forcione je i daroviti glumac pa kao komičar nastupa diljem svijeta, a na tom polju surađivao je sa znanim imenima poput Boothbya Graffoea, Djanga Edwardsa, Stephena Frosta, Tanderika and Ursus & Nadeschkin itd. Vođa je nagrađivanog tria Ole, a sa Neilom Staceyom oformio je i uspješan duet ‘Acoustik Maniaks’.
Antonio Forcione vrhunski je umjetnik koji spaja glazbu, humor, glumu i strast na potpuno nepredvidiv i originalan način. Njegovih 16 albuma dostizalo je vrhove britanskih i internacionalnih top ljestvica

Nedjelja 25.10.2009.
Peter Finger

Peter Finger rođen je u Weimaru, Njemačka. Otac mu je bio dirigent pa je već prije nego što je otkrio gitaru već svirao violinu i klavir. Studirao je glazbu u Munsteru i dobitnik je brojnih nagrada. 1988. godine osniva svoju izdavacku kucu Acoustic Music Records koja je danas vodeci i najveci izdavac glazbe za gitaru na svijetu. Nekoliko godina kasnije pokrece magazin Akustik Gtarre koji je danas najtirazniji europski gitaristicki magazin. Jedan je od najcjenjenijih kompozitora u domeni gitaristicke glazbe, a napisao je i puno djela za orkestre, film i potrebe TV i radio postaja. Redovito nastupa na turnejama diljem svijeta. Do sada je realizirao nastupe u rodnoj Njemackoj, S.A.D.-u., Kanadi, Japanu, Engleskoj, svicarskoj, Austriji, Belgiji, Holandiji, Luksemburgu, Francuskoj, Italiji, Finskoj, Poljskoj, Estoniji i Rusiji.

Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.

Prodajna mjesta:
- Kartomat na Korzu
- TIC na Korzu (Korzo 33 a, Rijeka, 051/335-882)
- HKD na Sušaku na dan koncerta
- www.kulturaplus.com

Objavljeno 15.10.2009.

Vremeplov

Izvođač treba poštivati svoju publiku. Bez njih, u osnovi stojiš sam, pjevajući sam sebi.
K.D. Lang