Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hal’s All Star Guitar Festival 2011.

Hal’s All Star Guitar Festival 2011.Hal’s All Star Guitar Festival je internacionalni festival gitare na kojem nastupaju najeminentnija svjetska imena pretežno iz svijeta akustične gitare, i jedan je od najvećih i najznačajnijih domaćih gitarističkih festivala, a po imenima dosadašnjih sudionika potpuno je u razini sa poznatim festivalima ovog tipa u Europi i svijetu.

Na dosadašnja četiri izdanja festivala u proteklih šest godina nastupili su glazbenici iz desetak zemalja koji su uglavnom najeksponiraniji odnosno najznačajniji predstavnici svojih zemalja. Lista dosadašnjih izvođača duga je i impresivna: Fancuz Pierre Bensusan, Australac Tommy Emmanuel, Kanađanin Don Ross, Talijan Franco Morone, Belgijanac Jacques Stotzem, Englez Clive Carroll, Dominic Miller i Bernie Marsden, Amerikanci Muriel Anderson, John Jorgenson i Duck Baker, Nijemac Peter Finger i mnogi drugi. Festival se održava pod pokroviteljstvom Hgu Podružnice Rijeka, Grada Rijeke i Primorsko-goranske župaije.

Pokretač i umjetnički ravnatelj festivala je riječki glazbenik Damir Halilić Hal. Osnovni cilj je održati vrhunsku svjetsku razinu kako programski tako i organizaciono odnosno predstaviti publici ponajbolje svjetske instrumentaliste i izvođače u domeni akustične gitare ta samim time promovirati Primorsko-goransku županiju, Grad Rijeku i Republiku Hrvatsku.

PROGRAM

Petak 28.10.2011. - 20h
20:00 - 20:15 Damir Halilić-Hal
20:15 - 21:00 Adrian Byron Burns
21.00 - 21.30 pauza
21:30 - 21:50 Saša Dejanović
21:50 - 22:30 Ian Melrose

Subota 29.10.2011. - 20h
20:00 - 20:30 Branimir Bogunović-Pif
20:30 - 21:00 Anita Camarilla e Davide Facchini Duo
21.00 - 21.30 pauza
21:30 - 22:30 Preston Reed

Adrian Byron Burns, SAD
Blues glazbenik koji godišnje odsvira 200-tinjak koncerata diljem Europe, Azije i Amerike. Nastupao i snimao sa Bill Wymanom iz Rolling Stonesa kao član Bill Wyman’s Rhythm Kingsa, Tommyjem Emmanuelom, još davnih sedamdesetih otvarao je koncerte Neila Younga, Ritchiea Havensa i Little Richarda, svirao je sa blues legendama kao što je Champion Jack Dupree i dijelio binu sa imenima kao što su B.B. King, Robert Cray, Charlie
Musselwhite, Nils Lofgrin, The Dubliners, Louisiana Red, Otis Grand,Roy Rodgers, Johnny Mars, John Renbourne, itd.


Saša Dejanović, Hrvatska
Saša Dejanović do devetnaeste godine osvaja niz važnih gitarskih natjecanja te dobija stipendiju Fonda za stipendiranje mladih glazbenika Ive Pogorelića i Koncertne direkcije Zagreb. S tom stipendijom usavršava se na Academiji Internazionale Superiore di Musica kod prof. Angela Gilardina. Završava studij na prestižnom Royal College of Music u Londonu.

Usavršavanje nastavlja na brojnim majstorskim tečajevima Davida Russela, Huberta Käppela,
Neila Smitha, Roberta Aussele i Wolfganga Lendla. Nastupao je u vodećim koncertnim dvoranama kao što su Philharmonie (Köln), Kursahl (Wiesbaden), Deutschen Oper Am Rhein (Düsseldorf), Johannes Brahms Saal (Karlsruhe), Bachsaal (Aschaffenburg), Vatroslav Lisinski, Hrvatski glazbeni zavod, Muzej Mimara (Zagreb), Jean Renoir (Paris), Kitara (Saporro), Teatro Colon and Teatro Nacional ”Cervantes” (Buenos Aires), Real Coliseo (El Escorial), Teatro Monumnetal, Ateneo and CC de la Villa (Madrid), Caja Madrid (Aranjuez
and Barcelona), Conde de Ansures and Auditorio de Ferias (Valladolid), Auditorio Alfredo Kraus (Las Palmas de Gran Canaria). Redovito nastupa na međunarodnim gitarskim i drugim festivalima u kojima sudjeluje i kao predavač i član žirija u studentskim natjecanjima gitare.


Ian Melrose, Škotska
Svestrani Škotski gitarist, producent, skladatelj i aranžer Ian Melrose dolazi iz glazbene obitelji. Njegov otac koji je bio član Scottish Fiddle Orchestra prenio je na sina ljubav ka tradicionalnoj škotskoj glazbi, a Ian Melrose danas je jedan od najcijenjenijih gitarista koji se bave tzv. Keltskom glazbom. Bio je član kultne skupine Clannad i svirao je na njihovom
Grammyjem nagrađenom albumu ”Landmarks”. Bavi se i filmskom glazbom, glazbom
za razne TV serije i producira albume drugih izvođača od kojih je posljednji Up close and Personal senzacionalne VickiGenfan.


Branimir Bogunović-Pif, Hrvatska
Kao član ili voditelj/utemeljitelj sudjelovao je (ili sudjeluje) u radu rock grupa Nirvana, Hobo, Drugi način, Call 66, Obećanje proljeća, Animatori, Plava trava zaborava, Guitar Playboys itd. Kao prateći glazbenik svirao je za Željka Bebeka, Dragu Mlinareca, Josipu Lisac, Mišu Kovača, Zdenku Kovačiček, Renata Metessija, Tomislava Ivčića, Duška Lokina i druge.

Kao session gitarist sudjelovao je u preko 200 projekata u okviru diskografskih kuća Croatia Records, Suzy, Orfej i drugih surađujući sa imenima kao što su Magazin, ITD bend, Massimo
Savić, Doris Dragović, Zlatko Pejaković, Danijel Popović, Oliver Dragojević, Novi fosili, Gazde, Jura Stublić, Mato Došen i drugi. S grupom Plava trava zaborava je od 1982.-1995. nastupao na turnejama u većem dijelu Europe.

Za diskografsku kuću Lobel snimio je autorsku preradu 70 tradicionalnih hrvatskih napjeva Zagorja, Prigorja, Međimurja, Slavonije i Dalmacije u instrumentalnom obliku.


Anita Camarella e Davide Facchini Duo
Uz studij violine Anita Camarella specijalizirala je i pjevanje, a posebni interes je pokazala izučavajući staru glazbu od renesanse do moderne. Kao članica zbora Santa Maria del Montei grupe Florilegio Ensemble koja je izvodila srednjevjekovnu glazbu koncertirala je diljem Europe. Kasnije stječe diplomu i iz suvremenog pjevanja na ’Nuova Accademia di Musica Moderna’ u Milanu.


Preston Reed, SAD
Inovativni Njujorčan jedan je od najcjenjenijih svjetskih imena akustične gitare.Njegovi nastupi nisu ravnodušnima ostavili ni kritiku ni kolege glazbenike kao što su legendarni Al Di Meola i Michael Hedges koji za Prestona koriste riječi kao ”fenomenalno” i ”inspirativno”. Naoružan
originalnom tehnikom sviranja već dvadeset godina oduševljava publiku na najprestižnijm svjetskim festivalima dokazujući bezgranične mogućnosti instrumenta.


Prodaja ulaznica i informacije:
- TIC na Korzu Korzo 14, Rijeka i putem Interneta na www.kulturaplus.com
- kartomat na Korzu, Rijeka
- agencija New Sound, Trg Maršala Tita 2, Matulji
- sat vremena na dan koncerta u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Rijeka

Objavljeno 26.10.2011.

Vremeplov

KUD Idijoti nekad i sada? Danas su nam honorari veći i u bekstejdžu ima više piva...
Sale Veruda (KUD Idijoti)