Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hartera 3 festival - Dva dana glazbe za svakoga

Hartera 3 festival - Dva dana glazbe za svakogaNa današnjoj (9.5.2007.) press konferenciji održanoj u prostoru nekadašnje Tvornice Papira od milja zvane Hartera, organizatori manifestacije Klub ljubitelja buke, uz prisustvo gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i predstavnica Zagrebačke banke, s kojima je svečano potpisan ugovor o sponzorstvu festivala, najavili program i događanja trećeg izdanja najvećeg i najpoznatijeg riječkog glazbenog festivala.

Već je iz kraćeg pogleda na raspored događanja Hartera 3 festivala vidljiv odlučan pristup organizatora da Riječanima ponudi dva dana iznimno zanimljivih glazbenih događanja.

Prvi dan je petak 8. lipanj i on je u zajedničkom aranžmanu Body Jack Crew ekipe i KLJB-a rezerviran za ljubitelje elektroničke, afro-beat, funk, house i techno glazbe. Otvorit će ga nadareni Finac Jimi Tenor s afričkim bendom Kabu Kabu, dok program nastavljaju DJ Simon Baker, DJ Steve Lawler i dobro znani DJ Darren Emerson. Posljednji je ključni glazbenik svjetske plesne glazbe, poznat po svojim izdanjima ”Lights Out” i ”Global Underground”, vlasnik etikete Underwater i bivši član popularne britanske grupe Underworld.

Druga, rock večer (subota, 9. lipanj), rezervirana je za kultne riječke povratnike Laufer na čelu s Damirom Urbanom čiji će se nastup audiovizuelno zabilježiti za nadolazeći live album u izdanju Ciklama/Dallas recordsa. Gostovanje etabliranih imena kao što je ”francuski purger” Darko Rundek sa svojim Carko Orkestrom, hip-hoper Edo Maajka s pratećim bendom Leksaurini, atraktivnog Darkwood Duba iz Beograda, novih riječkih nada Morso, te ponajviše aktualnih i hvaljenih britanaca Dub Pistols garantira rockersku noć za pamćenje.

Osim predstavljanja programa, idejnog rješenja i line-upa izvođača poznati riječki arhitekt i član KLJB-a Idis Turato pojasnio je kako bi Harteru valjalo iskoristiti kao prostor za okupljanje mladih Rijeke, ali ne kroz strogo arhitektonsku vizuru, već kao kulturni projekt stvaranja novog socijalnog kruga, čiji je detaljni plan pri kraju realizacije - o čemu će riječka javnost biti pravodobno obaviještena.

Gradonačelnik Obersnel je citirajući novinara i glazbenika Antu Perkovića izjavio kako je Rijeka poznata kao urbano središte ponajviše zbog ”riječkog stanja svijesti” prepoznatog kroz kultnu Ri Rock scenu - što Grad Rijeka izmneđu ostalog podržava i kroz razne programe kao što su primjerice Hartera, Priredba ili pak koncerti Majki, Hladnog piva, Leta3 i dr.

Široka vizija cjelokupnog projekta ”nove” Hartere kao mjesta za mlade Rijeke, ukupno 20 sati programa u dva dana ovogodišnjeg izdanja festivala 8. i 9. lipnja, mnoštvo raznolikih glazbenih imena jakog domaćeg i inostranog renomea uz cijenu ulaznice od 90 kuna po danu ili 150 kuna za obje večeri, postavlja Hartera 3 festival na kartu rijetkih značajnih hrvatskih festivala, što je inicijativa za svaku pohvalu.

Programi za oba dana počinju u 20 sati i uz neprekidne live setove i koncerte završavaju u 6 ujutro, a ulaznice se mogu kupiti od četvrtka 10.5. u Dallas music shopovima, u sustavu Eventima (Hrvatska i Slovenija) te na riječkom Kartomatu na Korzu, zaključio je direktor festivala Ivan Šarar.

RiRock.com će vas tijekom mjeseca svibnja detaljno upoznati sa svakim izvođačem, kao i nagraditi besplatnim ulaznicama za Hartera 3 festival.

Petak, 08.06. Electro večer
DJ Steve Lawler (Viva records, London, UK)
DJ Darren Emerson (Underwater rec., ex Underworld, UK)
Jimi Tenor & Kabu Kabu (Helsinki/Berlin/Ghana)
DJ Linus (Exun records, Munich DE)

Subota, 09.06. Live večer
Dub Pistols (London, UK)
Laufer (Rijeka)
Rundek Cargo Orkestra (Pariz - Zagreb)
Edo Maajka (Zagreb)
Darkwood dub (Beograd)
Morso (Rijeka).

Robert Paulić

Objavljeno 09.05.2007.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)