Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hartera i Red Bull predstavljaju Vivi Rinocerus!

Hartera i Red Bull predstavljaju Vivi Rinocerus!Vivi Rinocerus je inicijalno strip-priča iz uma Damira Martinovića Mrleta, a za osnovni cilj ima postaviti okvir unutar kojeg se osobe različitih kreativnih sposobnosti mogu izražavati. Bit čitavog projekta jest zapravo međusobna suradnja najrazličitijih vidova umjetnosti, tzv. kreativno nadopunjavanje unutar komplementarnih i nekomplementarnih pravaca.

Tako će se naprimjer već ove godine likovi i nastambe iz priče ViVi Rinocerus trodimenzionalno upriličiti u samom prostoru Hartere uz podršku Red Bulla te će na taj način kroz transformacije u halama bivše tvornice čitavom prostoru i festivalu dati potpuno novu dimenziju.

”Napisao sam priču i pročitao pred određenom osobom i na taj način sam je automatski involvirao, te je njezina reakcija/inspiracija rezultirala prijedlogom oslikavanja prostora, što je mene opet inspiriralo na ”novu reakciju” tj. da priča o glavnom junaku dobije novi smjer razvoja događaja. Slijedi unakrsno pisanje i crtanje stripa, izrada prostora i likova (u vidu skulptura) u stvarnosti u ”prirodnim” veličinama, dodavanje zvučnih i glazbenih motiva, početak kreiranja kazališne predstave i, kao što čitate, mogućnost ekspanzije u prostor, vrijeme, te bilo koju vrstu filozofije, umjetnosti i zanatstva.”

Raznolikost projekta ViVi Rinocerus posebno je vidljiva u profesijama njenih sudionika: studenti likovne akademije, studenti arhitekture, informatičari, elektotehničari, majstori, glazbenici, glumci...

Natječaj za neka vizualna rješenja je netom završen i iznjedrio je briljantne uratke nagrađenih autora Tee Stražičić i Sebastiana Saganića.

Pridružite se i vi!

Nikad nije kasno jer ova priča od sada ima početak. No, važno za istaknuti je da ne želi, niti planira imati kra

Objavljeno 03.07.2011.

Vremeplov

Živimo u vremenu potrošačke groznice. Mladi danas umjesto šetnjom po korzu ili uz more, šetaju po shopping centrima gledajući izloge. Sve se procjenjuje i važe kroz novac - novac je jedina religija. Rijeka možda uspijeva odoljeti tome bolje od ostalih centara, ali svejedno nije imuna na te promjene i bolest polako hvata maha...
Damir Urban