Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hartera opravdala očekivanja zahtjevne publike!

Hartera opravdala očekivanja zahtjevne publike!U bivšoj Tvornici papira Rijeka 14.7.2011. po sedmi put za redom otvoren je Hartera festival. Otvorenje je proteklo u punk-rock stilu a otvorili su ga riječki alternativci Krešo i kisele kiše te odsvirali u svom prepoznatljivom stilu. Sljedili su klasično dobri Diskurzi, Pasi i najočekivaniji bend Nultog dana Hartere, dečki iz Gajnica, Hladno pivo.

Krešo i kisele kiše su mladi talentirani punk i ska riječki bend koji za sebe kažu da »drmaju temelje ustrojstva malograđanštine i predstavljaju pravo osvježenje u sivilu prosječnosti«. Stvaraju glazbu i pokret koji brišu granice među žanrovima, spajajući se u pravu sinesteziju slike i zvuka što se moglo osjetiti na njihovom nastupu na Harteri.

Dodatno su pozornicu zapalili Diskuzi, riječka grupa koja je nedavno objavila drugi nosač zvuka „Nova stvarnost“ pripremivši uzavrelu atmoferu za Hladno pivo. Trenutačno jedan od najtraženijih bendova, po prvi puta nastupili su na Harteri i novim albumom »Svijet Glamura« očekivano su oduševili vjerne obožavatelje.

Kao što je i sam Mile Kekin rekao nisu došli promovirati album, iako su svoj nastup otvorili naslovnom pjesmom „Svijet glamura“. Nastavili su sa starim prepoznatljivim hitovima „Svirajte nešto ljubavno“, „Nije sve tako sivo, „Pijan“, „Pitala si me, „Sreća“... ubacivši pokoju novu stvar kao npr. „Pravo ja“, „Kirbaj i Kotlovina“ a nastup su završili „Ezoterijom“.

Zadnji su nastupili kvarnerski punkeri Pasi koji su nedavno obilježili 15 godina karijere i trenutačno rade na petom albumu naslovljenom „Reci mi da li te boli“.

Prvi dan festivala je za razliku od nultog ponudio znatno bogatiji glazbeni, ali i umjetnički program, nazvan Hartera plus. To je naravno prepoznala i publika pa je Hartera bila puna zadovoljnih posjetitelja koji su svojim kretanjem stvorili rijeku ljudi popunivši svaki kutak festivala. Glazbeni dio programa odvijao se na tri stejdža, dok se Hartera plus protezao duž cijelog kompleksa bivše tvornice papira.

Najveće ime prvog dana festivala je svakako bio glazbeni projekt Andrewa Butlera- Hercules And Love Affair iz New Yorka. U više od sat vremen nastupa pružili su publici vrlo zanimljiv i kvalitetan nastup, a gotovo svi koji su ih poslušali, bez obzira vole li elektronsku glazbu ili ne, su izašli sa smiješkom na licu iz velike hale. Na glavnom stageu su osim njih nastupili Elemental te DJ-i Fairmont, James Holden i Petar Dundov.

MTV Stage je ove godine bio smješten u popularnim katakombama, a tamo su nastupali uglavnom regionalni rock bendovi. Predvodili su ih Električni orgazam i Multietnička atrakcija, a svoje mjesto na pozornici između ostalih našli su i Mlat, Senzorz te Grč sa svojim komadom mesa. Red Bull Music Academy Floor bio je i petak i subotu rezerviran isključivo za nastupe DJ-a.

Radio Isus, velika instalacija Damira Martinovića Mrleta bila je postavljena na terasi, a izazvala je veliki zanimanje okupljenih koji su pomoću nje mogli sami stvarati, odnosno miksati glazbu. Također vrlo je zanimljiv bio i nastup benda Šumovi protiv valova koji je nastupio u koritu Riječine.

Subota je za razliku od petka bila nešto slabije posjećena, ali opet više nego dovaljno da atmosfera opet bude odlična. Hit večeri bio je nastup Trentemollera u live izdanju. Vrlo dobra glazba u kombinaciji sa zanimljim scenskim nastupom. Prije njih nastupio je zagrebački dvojac NipplePeople te popularna Lollobrigida. Ostatak večeri bio je kao i dan ranije rezerviran za DJ-e, a ovaj put to su bili Brodinski i Feadz.

Na MTV Stageu zvijezde večeri bili su Kawasaki 3P i Goribor, nakon dugo vremena u Rijeci je nastupila i Nora Klaus. Osim njih tu su još bili i Sane, Pontiacs, Gars...

Iako je glazbeni program na ovogodišnjem izdanju festivala možda bio stepenicu slabiji nego prijašnjih godina Hartera je i ove godine opravdala očekivanja zahtjevne publike, a i ponovilo se ono što je već standardno i prepoznatljivo ne samo u Hrvatskoj nego i u Europ,i a to je prije svega odlična atmosfera koja prati festival.

A.V. i M.M.

Objavljeno 19.07.2011.

Vremeplov

Mašta je ključ za razumijevanje moje lirike. Ostalo je obojano s malo znanstvene fantastike.
Jimi Hendrix