Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hartera traži producente za orkestar

Hartera traži producente za orkestarPored raznolikog festivalskog programa, Hartera ove godine predstavlja i svoju mobilnu aplikaciju. Aktiviranjem aplikacije postaje se član TrnTrn plemena, te pored svih informacija o festivalu, dobiva se mogućnost čitanja radio Isus stripa, igranja raznih igara, nagradnih i onih za čistu razonodu, te otkrivanja tajnih plesnih podija i instalacija na festivalu.

U sklopu aplikacije nalazi se i atraktivna interaktivna glazbena igra, čiji će korisnici na određenom mjestu unutar festivala biti u mogućnosti uživo nastupati pred ostalim posjetiteljima.

Koristeći isključivo svoj mobilni uređaj, oni će kontrolirati i manipulirati elementima ponuđenih skladbi, stvarajući u realnom vremenu zajedno s drugim igračima posve novu skladbu! Nije potrebno nikakvo predznanje ili poseban talent, jer se sve odvija kroz pokrete ruke u kojoj se drži mobilni uređaj. Radi se o procesu u svijetu opisanom terminima ‘augmented reality’ i ‘reactive music’.

Rezultat igre će se pored toga predstaviti i putem projektora čije će vizualizacije također ovisiti o pokretima igrača, što sve skupa čini jedno novo audio-vizualno iskustvo, do sada neviđeno na ovim prostorima! Cijela predstava će se odvijati na festivalu na trgu Fontana di Hartera, gdje će svi posjetitelji moći uživati u doživljaju, tvoreći zajednički Orkestar di Trn Trn.

Hartera traži producente, DJ-e i glazbenike za taj spontano okupljeni TrnTrn Orkestar.

Tražimo autore koji žele sudjelovati u igri sa svojim autorskim kompozicijama, koje će kasnije biti loadane u aplikaciju te na taj način dostupne ogromnom broju korisnika app storea. Ukoliko imate glazbene materijale koji vam stoje i žuljaju hard diskove i koji nisu nikad korišteni u druge svrhe, a mislite da su sjajne stvari, pošaljite nam ih.

Kako se prijaviti?
Sve što trebate jest uploadati svoj rad na Soundcloud profil i zajedno sa biografijom, slikom i kontaktima poslati link na hartera@mtv.com.hr.
Naš nadasve stručni žiri će potom svojim istančanim organima sluha procijeniti koji nam radovi najbolje odgovaraju!

Osim pojavljivanja i predstavljanja autora u aplikaciji i dostupnosti njihove glazbe svim korisnicima app storea te reproduciranja autorske glazbe na Hartera festivalu pred svima okupljenima, najbolji autori bit će nagrađeni!

Fond nagrada kreće se od free upada na sva tri dana Hartera festivala do utješnih poklon paketa Tuborga.

Rok za slanje glazbe je 30. lipanj.

Više o natječaju na www.hartera.com i www.mtv.com.hr.

Hartera Festival održava se od 19. do 21. srpnja u bivšoj tvornici papira u Rijeci. Nastupaju Laurent Garnier pres. LBS, Gus Gus, Asian Dub Foundation Soundsystem, Azari & III, Gesaffelstein, Dječaci, Damir Avdić, Svadbas, Rambo Amadeus, Darkwood Dub i mnogi drugi.

Objavljeno 15.06.2012.

Vremeplov

Nekad se govorilo da u našoj kinematografiji imamo slabe scenariste i osrednje redatelje, ali tvrdim da je to velika zabluda - imamo sve veći broj slabih glumaca, koji su raspršeni, koji moraju sinhronizirati banane u reklamama ili pak skaču iz sapunice u sapunicu.
Aldo Paquola, riječki filmski kritičar i publicist