Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hesus Attor - Čvrst metal riff

Hesus Attor - Čvrst metal riffIako je ova snimka zapravo njihov novi album koji će izaći za diskografsku kuću ”Izdali smo metal” ja sam snimku dobio u demo formi, te ću je kao takvu i recenzirati.

Hesusi sviraju isključivo instrumentale. Metal instrumentale, da budem precizniji. Ipak za razliku od mnogih metal instrumentalista poput Satriania i ekpe osnova njihovih stvari nisu solaže već neočekivane promjene ritma i dinamike. Solaža zapravo uopće i nema, već gitarista Ivor uglavnom eksperimentira sa zvukovnim mogućnostima električne gitare. Škripanje, rifovi ambijentalni zvukove, sve iz jednog instrumenta. Dobro, uz pomoć multi efekta, ali treba biti maštovit i znati spojiti efekte i instrument i stvoriti od njih zanimljive zvukove.

Ritam sekcija je čvrsta i precizna. Kao što sam već naveo česte su nagle promjene tempa i dinamike što čini njihovu svirku živčanom i tjera vas da vrištite, a muzika koja vas tjera na vrištanje je najbolja muzika.
Moj osobni favoriti su stvar Trappeggio, zajebancija na funky sa fora gitarom koja kopira bas i stvar Arbeit. Arbeit je čvrsti metal rif koji opisuje napor rada kojeg presijecaju mirniji dijelovi što opisuju trenutke odmora od rada odnosno, ispijanje pive i pišanje.

Ne znam da li oni prvo imaju naslov pa onda muzikom opisuju temu navedenu u naslovu ili naprave stvar pa je onda nazovu imenom na šta ih pjesma asocira (Buldožder i feferon he, he, he), ali prvom prilikom ću ih pitati i riješiti nedoumicu. Jedinstven bend na riječkoj i hrvatskoj sceni. Svakako treba nabaviti njihov album (koji se može kupiti u klubu Spirit) jer Hesusi daju novu dimenziju metalu.

Marin Tomić

Objavljeno 28.03.2005.

Vremeplov

Imao sam sreću što sam puno bio uz svoju djecu. Pretpostavljam da sam mogao nastaviti raditi, ali dobio sam ih sa 47 godina. Imate samo jednu priliku za vidjeti razvoj svoje djece. Izabrao sam raditi od kuće kako bih ih mogao gledati.
Bob Seger