Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hesus Attor - Čvrst metal riff

Hesus Attor - Čvrst metal riffIako je ova snimka zapravo njihov novi album koji će izaći za diskografsku kuću ”Izdali smo metal” ja sam snimku dobio u demo formi, te ću je kao takvu i recenzirati.

Hesusi sviraju isključivo instrumentale. Metal instrumentale, da budem precizniji. Ipak za razliku od mnogih metal instrumentalista poput Satriania i ekpe osnova njihovih stvari nisu solaže već neočekivane promjene ritma i dinamike. Solaža zapravo uopće i nema, već gitarista Ivor uglavnom eksperimentira sa zvukovnim mogućnostima električne gitare. Škripanje, rifovi ambijentalni zvukove, sve iz jednog instrumenta. Dobro, uz pomoć multi efekta, ali treba biti maštovit i znati spojiti efekte i instrument i stvoriti od njih zanimljive zvukove.

Ritam sekcija je čvrsta i precizna. Kao što sam već naveo česte su nagle promjene tempa i dinamike što čini njihovu svirku živčanom i tjera vas da vrištite, a muzika koja vas tjera na vrištanje je najbolja muzika.
Moj osobni favoriti su stvar Trappeggio, zajebancija na funky sa fora gitarom koja kopira bas i stvar Arbeit. Arbeit je čvrsti metal rif koji opisuje napor rada kojeg presijecaju mirniji dijelovi što opisuju trenutke odmora od rada odnosno, ispijanje pive i pišanje.

Ne znam da li oni prvo imaju naslov pa onda muzikom opisuju temu navedenu u naslovu ili naprave stvar pa je onda nazovu imenom na šta ih pjesma asocira (Buldožder i feferon he, he, he), ali prvom prilikom ću ih pitati i riješiti nedoumicu. Jedinstven bend na riječkoj i hrvatskoj sceni. Svakako treba nabaviti njihov album (koji se može kupiti u klubu Spirit) jer Hesusi daju novu dimenziju metalu.

Marin Tomić

Objavljeno 28.03.2005.

Vremeplov

Uvijek su nas zanimali bendovi koji su ključni, koji pomiču granice i koji ostavljaju dubok trag svojom originalnošću. Također su nas uvijek zanimali bendovi koji eksperimentiraju i nude nešto novo. Također uvijek smo voljeli intenzivan zvuk, puno energije, puno muda i puno iskrenosti.
Pavle Valerjev ([mandelbrot set]), intervju za RiRock.com