Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hesus Attor - Eksperimentalna glazba za crtiće i poslovne večere

Hesus Attor - Eksperimentalna glazba za crtiće i poslovne večerePrva postava grupe Hesus Attor formirana je 2001. godine u obliku instrumentalnog tria (Juan Pablo de Rigad - gitara, Senor monsenor Jose - bass, Manolo Mago Porco - bubanj). Pretežni utjecaji bili su svakakve vrste i podvrste glazbe kao što su metal, etno, progresivna glazba i tako redom.

U ovoj postavi bili su iznimno aktivni dvije godine na često iznenađenje koncertnih publika koje su im svjedočile. Tijekom te dvije godine snimili su dva instrumentalna albuma (’Monade & Dišpeti’ 2003., ’Vamonos Todos’ – 2005.). Krajem 2005. godine band postaje kvartet, s novim članom u ulozi vokaliste - el Cathedrallicom.

Sama glazba vremenom sve postaje kompleksnija budući da se vokal smatra još jednim ravnopravnim instrumentom. Pobliži (i razumljiviji) opis glazbe grupe Hesus Attor kaže da band istražuje sve postojeće glazbene pravce (od ambijentalne glazbe, preko opere i španjolskih narodnih pjesama, bluesa, swing ugođaja 50-tih godina i elektroničkih sampleova) pomiješanih u matematički pristup metalu. Sound grupe Hesus Attor zvuči furiozno i šokantno s brzim ritmičkim izmjenama s jedne strane, dok s druge strane zvuče ironično i nerijetko vrlo zabavno i smiješno.

Svirali su na svim mogućim mjestima u Rijeci (Palach, Točka, Big Rock Mamma...), a od daljih destinacija koncerte su imali u Kopru (MKDC; Koperski dani – kao počasni gosti Marka i Arijane Brecelj), Trst (Klub studenata), Postojna (MKDC), Pivka Summer Festival, Zagreb (Pauk) itd., a u pregovorima i dogovorima su koncerti u sjevernijim područjima Europe. Reakcija glazbene i koncertne publike na live nastupe s novim materijalom i vokalom (zajedno s pjesmama s prijašnja dva CD-a) očituje se u čestom pobuđivanju entuzijazma i izraza iznenađenja uz već navedena pozitivna čuđenja na licima publike.

Hesus Attor također je osvojio i prvo mjesto na godišnjoj Gitarijadi Primorsko-goranske županije 2005. godine i to kao instrumentalni trio. Vremenom je nagrada od 40 sati profesionalnog snimanja u G.I.S. studiju iskorištena za snimanje ovogodišnjeg mini albuma (ovog puta vokalnog) imenovanog ’Green Feathers and Canaries’.

Dečki su omogućili na svojim stranicama Mp3 download tri pjesme:
Hesus Attor - ”Guatemala Dreaming”
Hesus Attor - ”Iron Volta”
Hesus Attor - ”He-Bill Eviskus”.

Više detalja o riječkoj skupini Hesus Attor, članovima i milim zvucima što proizlaze iz njihove osebujne glazbe možete potražiti na internet adresama www.myspace.com/hesusattor i www.hesus-attor.com.

Robert Paulić / Artist info

Objavljeno 17.10.2006.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young