Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Impulse Festival predstavlj: Skotni Vrag i Tidal Pull

Impulse Festival predstavlj: Skotni Vrag i Tidal PullKoncertni segment jubilarnog 10. izdanja Impulse Festivala zaključuju nova glazbena imena u novoj žanrovskoj kombinaciji. Premijerno pred riječku publiku 22.04.2023. u Beertiju dolazi progresivni rock bend Skotni Vrag zajedno s nositeljima Big Indie Žanra, Tidal Pull.

Četveročlani psihodelični rock bend Skotni Vrag novo je ime domaće alternativne scene, a predstavlja se istoimenim debi albumom „Skotni Vrag”, objavljenim za Dostavu Zvuka. Novo izdanje donosi žestoku kritiku društva upakiranu u ekscentrične stihove, progresivne gitarske dionice i zaigranu ritam sekciju te stimulira moždanu gimnastiku za sve one koji vole čitati između redaka.

Poigravajući se elementima indie i surf rocka, groovea, psihodelije, pa čak i jazza, Skotni Vrag pripremio je svojevrstan glazbeno-satirični igrokaz, čiji su protagonisti šarena bića u ogrtačima crvene, zelene, crne i plave boje.

Kroz jedanaest pjesama na hrvatskom jeziku otkriva se slojevitost u prenošenju poruke, što bend postiže stapanjem progresivnih melodija i stihova koji na momente ne bježe od vulgarnosti, no zahvaljujući spretnim verbalnim dosjetkama u isto vrijeme uspijevaju zarobiti bezbrižnost i uvući slušatelja u neobičan svijet vraga koji mijenja boje.

Tidal Pull su zagrebački indie bend s primjesama shoegazea i malo indie popa, nastao na temeljima indie rock benda Hana ne zna da se šali. Debitantski solo album „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini“ uvršten je u mnoge liste najboljih domaćih ostvarenja prošle godine. Dobitnici ovogodišnje nagrade Rock&Off u kategoriji ”Veliki prasak” koju dodatno sufinancira HDS ZAMP s 1500 eura.

Osnivači i kopljonoše Big Indie žanra. Sviramo na engleskom, pjevamo na hrvatskom. Naš bubnjar Borna nas opisuje kao muziku koju čuješ kad nađeš još pomfrija na dnu vrećice iz Meka, a anonimni komentator iz Rijeke veli da mu budimo nostalgiju za Zagrebom”

Objavljeno 19.04.2023.

Vremeplov

Ne. Nikada nisam shvaćao muziku kao biznis i nadam se da će tako uvijek i ostati.
Gato Barbieri