Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Impulse Festival predstavlja: Chui svira Berlin

Impulse Festival predstavlja: Chui svira BerlinČuveni ”Berlin, simfonija velegrada” ritmički je i vizualno impresivan dokumentarno-eksperimentalni film koji u avangardističkom montažnom stilu, kroz pet činova, panoramski prati život Berlina od jutra do večeri, prikazujući grad kao živi organizam, nižući prizore iz različitih područja gradskog života te time predstavljajući trajan i autentičan prikaz weimarskog Berlina, a sjajni Chuijevci pripremili su svoju glazbenu interpretaciju.

Glazba za film skladana je tako da je svaki od članova bio zadužen za jedan od aktova, što je doprinijelo žanrovskom obilju u vidu epskih synth tema, jazz rock stilizacija i elektroničkih plesnih numera, podsjećajući nas i da je Berlin kolijevka elektronske glazbe.

Nastup je dio programa pod nazivom Kinofonija kina Tuškanac u organizaciji kina Tuškanac, Hrvatskog filmskog saveza i Goethe-Institut Kroatien.

Chui hrvatsku glazbeno-umjetničku scenu obogaćuje više od deset godina, a inspiriran je znanstvenom fantastikom i strip kulturom. Avanturističkim duhom i poletom putuje kroz različite muzičke žanrove, iako su njegovi korijeni duboko u jazzu. ’80s synthwave, Canterbury progressive rock, razni stilovi elektronike i hip-hop ritmovi prilično su lako prepoznatljivi u repertoaru benda. Šesti studijski album (izdan prošle godine za Dancing Bear) “Zagreb-Berlin”od samoga izlaska ponovno je nanizao isključivo pozitivne kritike zauzevši visoka mjesta u svim relevantnim glazbenim recenzijama/listama.

Upravo je s time albumom bend pružio uvid i u jednu drugu stranu, onu filmsku. Prva strana albuma, “Zagreb”, sjajan je nastavak prethodnog albuma “Iz Kapetanovog dnevnika”, dok su drugu stranu i njegove uzbudljive kompozicije Chui skladali za soundtrack filma “Berlin simfonija velegrada”.

Chui nastupa u sljedećem sastavu: Toni Starešinić - klavijature & elektronika, Vojkan Jocić - saksofon & elektronika, Ivan Levačić - bubnjevi, Konrad Lovrenčić - bas-gitara.

Kako zvuči Berlin možete poslušati 23.04.2023. u riječkom Art kinu u sklopu ovogodišnjeg Impulse festivala.

Objavljeno 21.04.2023.

Vremeplov

Da sam kojim slučajem bio jedan od The Beatlesa volio bih biti George Harrison.
Noel Gallagher (Oasis)