Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Impulse Festival predstavlja: Šajzerbiterlemon i Those Herds

Impulse Festival predstavlja: Šajzerbiterlemon i Those HerdsMeđunarodni karakter Impulse festivala potvrđuje i premijerni riječki dolazak beogradskog benda Šajzerbiterlemon koji spremaju poseban koncert s krčkim rock bendom Those Herds 21.04. 2023.

Šajzerbiterlemon je beogradski alternativni rok bend osnovan 2014. Debitantski EP su objavili 2017, a prvi album “Iza naših zidova” objavio je zagrebački Geenger Records dvije godine kasnije. Popularni “Šajzeri” su privukli pažnju muzičke javnosti svojim energičnim nastupima, fascinantnim video spotovima i pojavljivanjem na “Hali gali” kompilaciji, albumu koji je okupio najaktualnije mlade bendove u Beogradu.

Svirali su na značajnim festivalima kao što su EXIT i MENT Ljubljana, a samo tokom prošle godine imali su zapažene nastupe u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Skopju, Sofiji, Budimpešti i Bratislavi. Njihov novi album “Na dugačkim poljima”, objavljen prošle godine kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger Records-a i beogradske Pop depresije, osvojio je kritiku i publiku i “zacementirao” Šajzerbiterlemon kao jedan od najznačajnijih srpskih bendova nove generacije.

Those Herds je četveročlani bend iz Krka/Pule kojeg čine osnivači Kristijan Vasilić (bubanj, vokal), Dario Arifović (lead gitara,vokal), David Pajalić (bas gitara) i Skender Ahmetović (lead vokal, prateća gitara). Početak djelovanje je 2014. u Krku, nakon što su Dario i Kristijan poželjeli njihove jam probe prenijeti na stage. Nedugo zatim pridružuju im se David i Skender što za rezultat ima i nekolicinu zapaženih nastupa. Ipak, bend uzima kreativnu pauzu koja srećom nakon pet godina prestaje.

Prošlogodišnje okupljanje u istoj postavi samo je pojačalo želju za nastavkom djelovanja.Trenutni fokus je snimanje službenog albuma koji će objediniti dosadašnji rad. Za sebe kažu da uživaju raditi bez pritiska i očekivanja, a inspiraciju crpe u grunge sceni, punk rocku, stoneru i metalu. Parola im je „Glasno i masno!“

Objavljeno 18.04.2023.

Vremeplov

Mislim da je najbolji način za nešto napraviti stalno se kretati naprijed, nikada ne sumnjati i kretati se naprijed. Ako pogriješiš reci da si pogriješio…
John Frusciante (Red Hot Chili Peppers)