Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Impulse Festival predstavlja: “This Is National Wake”

Impulse Festival predstavlja: “This Is National Wake”“This Is National Wake” prati divlji uspon i tragični pad multirasnog južnoafričkog punk benda, nazvanog ”bend koji je prkosio apartheidu”, čiji su članovi riskirali sve kako bi okusili slobodu.

Ovaj debitantski film, prožet dosad neviđenim snimkama antirasističke kontrakulture iz 1970-ih za koju malo tko zna da je postojala, otkriva bend čija glazba i sjećanja čine duboku meditaciju o tome kako se povijest živi kroz umjetnost iu našim umovima. Godine 1979. fašistički režim Južne Afrike držao je crnce i bijelce odvojenima i nejednakima. Ali tri mladića - Ivan Kadey, bijeli gitarist sa židovske strane Johannesburga, i Gary i Punka Khoza, crni brat i sestra glazbenici iz Soweta - usudili su se pokrenuti National Wake. U vrijeme i na mjestu gdje im je bilo protuzakonito svirati ili živjeti zajedno, njihov bend i njegovi obožavatelji uzvratili su mu glazbom, kršeći svaki zakon da bi se pobunili - i snimili se kako to rade, s nevjerojatnom dalekovidnošću i hrabrošću, u zadivljujućem Super 8.

“This Is National Wake” se prikazuje 17.04.2023. u Art kinu Rijeka s početkom u 20:00. Cijena ulaznice je 4 eura. Članovi Filmskog kluba plačaju 3 eura.

Podsjetimo da je ovo regionalna premijera nagrađivanog glazbenog dokumentarca koji govori o južnoafričkom punk bendu u vrijeme apartheida.

Jubilarno 10. izdanje Impulse Festivala održati će se od 17. do 23. travnja. Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture.

Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, koja je okosnica i poveznica festivala, u duhu čega je i njegov slogan - “glazba je svugdje”.

Objavljeno 13.04.2023.

Vremeplov

Važnost riječkih bendova bila je prije svega njihov značaj u Rijeci odnosno tadašnjoj socijalističkoj i samoupravnoj Jugoslaviji. Krajem sedamdesetih, u vrijeme punka, rad primjerice Parafa i Termita ili ljubljanskih Pankrta zasigurno bi bio zapažen i u Londonu, jer su to bili odlični bendovi u tom žanru.
Goran Lisica Fox, riječki glazbeni promotor