Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Iv/An u Peek&Poke

Iv/An u Peek&PokeMuzej informatike Peek&Poke za ovu subotu sprema još jedno koncertno gostovanje rado viđenog umjetnika koji se” krije” pod imenom Iv/An.

Posjetitelji mogu očekivati koloplet žanrova od dark wave-a preko electro post-punka pa sve do industriala. Ulaz je slobodan.

Nakon prošlogodišnjeg gostovanja na dvodnevnoj proslavi 15 godina muzeja Peek&Poke, u društvu Microslava i Remutea, Iv/An se vraća u isti prostor, u subotu, 16.9. na kojem sprema revijalan odabir pjesama iz dosadašnjeg repertoara.

Nakon godina stvaranja u eksperimentalnom duetu Narrow, preko solo-pseudonima “1/2” i “Umrijeti za strojem”, Iv/An okreće novu početnu stranicu 2015. godine, do danas već nabrojavši čitav niz izdanja, među njima i ona za međunarodne izdavače (TONN Recordings, Fettkakao, Vinylograph i u novije vrijeme za Creme Organization).

O njegovom radu do sada se prigodno pisalo i u svjetskim razmjerima (Artforum, SKUG, Documentary Evidence i Electronic Sound), povremeno se začuje i u svjetskom radijskom eteru - čak je i Henry Rollins obratio pažnju, nekoliko puta predstavivši njegov rad u svojoj emisiji.

Iv/An je uređivao i vodio vlastiti samizdatski label 0.5 (ugašen tijekom pandemijske krize) na kojem je uz vlastite uratke punih 10 godina predano objavljivao i muziku brojnih autora s ovdašnje i svjetske underground scene, uključujući i suradnje s istima, a od 2020. pokrenuo je nova dva paralelna labela - Tonal Shifts i Ovozemaljske stvari.

Njegove suradnje s drugim autorima uz samostalno muzičko djelovanje, nastavljaju se. Nedavno mu je na ploči reizdan debi album iz 2016. - ”Self And Selfish”, od strane kultne haške underground etikete Creme Organization, a ove jeseni u pripremi su i novi 7” singl za bečki Fettkakao, te suradnički EP s predstavnicima koprivničke metal i noise scene - Wojtyla i Mycena, na njegovom spomenutom labelu Tonal Shifts.

Objavljeno 15.09.2023.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)