Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Izložba u sklopu Op.Art festivala 2016.

Izložba u sklopu Op.Art festivala 2016.U Opatiji, 21.05.2016, u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer otvara se izložba radova multimedijalnog umjetnika Edvina Šabanovića pod nazivom Laboratorij horizonta i nastup projekt band-a Šišarke na terasi paviljona.

Jedanaesti Op.Art festival je i ove godine posvećen talentiranim umjetnicima i glazbenicima čime nastavljamo u nastojanjima senzibiliziranja javnosti za umjetnost koja se ne viđa često u Opatiji, a nužna je radi samog balansa i pretencioznog štiha kojeg spomenuti grad već godinama gradi te samim time marginalizira ostale umjetnike koji se ne uklapaju u njezinu buržujsko-turističku priču te nemaju prostora unutar kojeg bi se prezentirali publici. Tako ovaj put, Opatiji i publici poklanjamo izložbu multimedijalnog riječkog umjetnika Edvina Šabanovića.

Gigantska fizička atrakcija u obliku centralne instalacije kao centralno izložbeno žarište
Šabanović će se predstaviti svojim interdesciplinarnim radovima koji poput organskih forma iz prirode „oživljavaju“ uz pomoć strujnog priključka. Bilo da su strojno obrađeni, izvedeni plošno u grafičkom obliku ili ručno sastavljeni od ready-made materijala, oni su luminoaktivni te naznačuju gibanje i živost.

„Centralna instalacija izložbe u opatijskom Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer osmišljena je kao gigantska fizička atrakcija. Postavljena ambijentalno duž cijelog izložbenog prostora i u punoj dužini od deset metara, formirana je kao ambijentalno izložbeno žarište. Biomorfnom kompozicijom te unutarnjim oblim formama i strukturama, figura asocira slojevit organizam, oblik i kretnju kakvog fiktivnog živog bića. Formom i načelima konstrukcije, rad pronosi dostignuća kinetičke umjetnosti 50-tih godina prošlog stoljeća, također i konstruktivističke težnje umjetnika avangarde s početka prošlog stoljeća. Organska forma i i ideja živog bića koja se njome sugerira, bliža je idejama današnjice.“- o postavu izložbe govori Nadežda Elezović, povjesničarka umjetnosti.

Nakon razgledavanja izložbe čije je otvorenje najavljeno za 19:00 h, na terasi paviljona, u 20:00 h, nastupiti će band projekt Šišarke u kojem, uz već spomenutog Edvina Šabanovića, nastupaju glazbenik i pjesnik Izet Medošević te akademski slikar Tomislav Ćurković koji se bavi vizualnom umjetnošću, scenografijom i suvremenom glazbom. Šišarke se sastaju samo za potrebe izložbe bez prethodnih proba, kada će istovremeno komponirati, izvoditi glazbu te na licu mjesta snimiti live album kojeg će, istu večer, izdati u vrlo limitiranoj naknadi.

Objavljeno 16.05.2016.

Vremeplov

Što dalje idemo, manja su nam očekivanja. Ja se samo nadam pozivima iz naselja, gradova i sela u kojima ima struje, drugo me apsolutno više ne interesira. Daj nam produžni kabel s pet utičnica da se možemo uštekat’ i pusti nas sat i pol, dva i mi ćemo dati sve od sebe.
Robert Jovanović (Mandrili)