Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Japanski Premijeri - Promocija Lp-a u Dnevnom Boravku

Japanski Premijeri - Promocija Lp-a u Dnevnom BoravkuNakon gotovo godinu i pol čekanja napokon se u svim boljim prodavaonicama ploča i ostalih audio formata može pronaći zajednički autorski uradak “New Green Cabaret” (Dallas Records prosinac, 2022.) kolektiva Japanski Premijeri i gitariste Vlade Simcicha Vave.

Prvotno objavljen u viralnom svijetu 22.4.21., album je sada dostupan u pravom dvanaest inčnom obliku na 33 okretaja u minuti i predstavlja jedinstveni spoj elektronike i električne gitare.

Japanski Premijeri, riječki glazbeni kolektiv s jedanaestogodišnjim stažom, započeo je svoju karijeru gotovo slučajno nabacujući se raznim muzičkim idejama, što je uskoro preraslo u pravi studijski, a povremeno i živi projekt. Dosad su objavili šest albuma i isti broj EP-a, isključivo na bandcamp i YouTube platformama.

Vlado Simcich Vava, riječki gitarist s velikim brojem nosača zvuka iza sebe, kako samostalnim tako i kroz sastave Laufer, En Face, Mone, Blagdan Band, Turiste, Paraf.

S Japanskim Premijerima vežu ga čvrste spone kroz rad u neformalnoj književnoj grupi Ri Lit, čijim je članom baš kao i sjajni pisci Enver Krivac i Moris Mateljan, koji uz Marina Juričića čine jezgru benda.

Svi su nabrojani zaduženi za razne instrumente u konstantnoj potrazi za novim iskustvima i iznenađenjima. Suradnja s Vavom je dosad bila tek povremena, uz mnogo međusobnog respekta, no onog trenutka kada su odlučili zajedno snimiti album motiv se udvostručio te su nakon više od dvije godine strpljivog rada uspjeli dovršiti materijal.

Štoviše, nekoliko je pjesama moralo ispasti iz konačnog rasporeda jer je konačni cilj albuma upravo realizirano vinilno izdanje, koje tolerira ipak ograničenu minutažu, a da se pritom održi valjana kvaliteta i dubina zvuka.

“New Green Cabaret” ravnopravno je raspoređen između instrumentalnih i pjevanih komada kojima su svoje glasove ustupile članice proširene glazbene obitelji Japanskih Premijera, Petra Gržetić Fućak i Lorena Žuvić.

Kao posebna gošća u pjesmi ‘Eon Blues’ pojavljuje se Iva Močibob iz grupe Turisti.
Vizualno oblikovanje ovog limitiranog vinilnog izdanja potpisuje Mladen Stipanović (SMART69), dok je atraktivne fotografije okinuo u Buenos Airesu, prije dočeka svjetskih prvaka, beogradski fotograf Blagoja Pešić.

Producent je Enver Krivac koji je ujedno pod pseudonimom JPTV i autor spotova za sve video uratke s ovog materijala.

Konačni mastering potpisuje Matej Zec iz studija GIS, Kastav.

Riječka promocija će se održati 25.01.2023 u Dnevnom Boravku s početkom 20:00.

Objavljeno 23.01.2023.

Vremeplov

Mislim da bi se Eurosong trebao zvati ”Politički festival neukusong”.
Elvir Laković Laka, pobjednik Eurosonga